Nadčasový Lanvin: Hravý, veselý, s nádychom romantiky

To ako dnes vnímame módu a všetky trendy, ktoré sa okolo nás objavujú, v mnohom ovplyvnili módni návrhári, ktorí svoje veľkolepé diela dnes už bohužiaľ nemôžu prezentovať.
lanvin_titulka
Módne domy, ktoré boli postupne zakladané a v dnešnom svete reprezentujú len to najkvalitnejšie, najluxusnejšie a najdrahšie vo svojom odbore, sú len prevzatými konceptmi po ich pôvodných zakladateľoch. Mnohé prešli výraznými zmenami, pod dotykom nových riaditeľov sa kolekcie menili alebo ostávali verné svojej línii. 
Jednou z dodnes najznámejších módnych návrhárok, ktorých tvorba pretrváva a žne úspechy po celom svete, bola aj Francúzka menom Jeanne-Marie Lanvin, ktorá sa narodila ešte pred začiatkom dvadsiateho storočia v hlavnom meste módy v Paríži. Popri učeniu sa za klobučníčku sa venovala aj krajčírstvu, vášni, ktorej naplno prepadla a v roku 1920 otvorila svoj prvý odevný butik. Spolu s odevnou líniou vytvorila však aj líniu známych parfumov, čím svoje podnikanie rozvinula do viacerých oblastí obchodovania s krásou a stala sa ešte známejšou vo svojich kruhoch. Titulom aktuálnej výkonnej riaditeľky módneho domu Lanvin sa hrdí Michele Huiban.

jeanne_lanvin
 
Tak ako mnohé módne domy, aj odevná značka Lanvin sa snaží zaujať svojou kolekciou a zasiahnuť čo najširšie spektrum zákazníčok. Návrhári zoskupení pod týmto zvučným menom sa zameriavajú nielen na klasickú módu, ale aj na svadobné šaty, ktorých výnimočnosť a nadčasovosť dokáže strhnúť pohľady. 
Nechajte sa uniesť tým, čo Lanvin pre nás vytváral v priebehu rokov až po súčasnosť a inšpirujte sa aj pri svojom výbere svadobných šiat. 

lanvin_2
 
Aktuálna kolekcia šiat šitých na mieru pre potreby moderných neviest je na prvý pohľad hravá, veselá, s nádychom romantiky. Spájajú sa v nej prvky praktickosti, čo sa strihov a materiálov týka, ale aj ženskej nežnosti, ktoré sa prejavujú v doplnkoch na štýl saténových mašlí, jemných volánov a oku lichotiacich siluet, ktoré šaty ženskému telu dodávajú. 

lanvin_1
 
Dámy, ktoré sa chcú na svojej svadbe blysnúť naozaj niečím extra a okázalé šaty nie sú pre ne tou pravou voľbou, môžu staviť na jednoduchosť, čo sa šiat týka a zvoliť si niektorý z doplnkov tejto renomovanej značky.  Zo svojej svadby tak spravia módnu udalosť, o ktorej sa bude v ich okolí ešte dlho rozprávať. Lanvin totiž neponúka len svadobné šaty, ale aj veľkolepé doplnky, ktoré svojou jedinečnosťou a originalitou dokonale privábia zrak všetkých zúčastnených. Štrasové aplikácie na čelenkách do vlasov dokážu na hlave vykúzliť hotové umelecké dielo aj bez komplikovaného účesu. Alebo stačí staviť na klasiku a vybrať si jeden z mnohých žensky pôsobiacich závojov. 
 
lanvin_3

Väčšina módnych návrhárov sa pri tvorbe svadobných kolekcií drží stanovenej dĺžky až po zem. Lanvin v priebehu rokov staval svoju povesť aj na kreatívnejších strihoch, ktorých dĺžka často siahala až nad kolená. V dnešnej otvorenej spoločnosti už nie je nič neobyčajné vidieť nevestu odetú v krátkych svadobných šatách, avšak v minulosti by to nebolo považované za gesto hodné nevesty. Kaskádovité volány, vzdušné materiály a hlavne nadčasovosť spojená s jednoduchosťou. Aj to sú výtvory módneho domu Lanvin.  

lanvin_4
 
FOTO: google.com, lanvin.com
Henrieta | 26.9.2014, 10:00