Zo zákulisia fotenia editoriálu Metamorfózy krásy

Na beauty story sme potrebovali jeden pár krásnych očí, plné pery a porcelánovú pleť. Pozrite si, ako sme s Tomášom Vidom menili modelku Leu na stále novú a novú ženu.
zakulisie_lea_titulka
"Myšlienka tejto beauty story je o podobách jednej ženy. A toto je presne to, čo ma na mojej profesii baví najviac. Keď v mysli vidím, aký potenciál sa v modelke skrýva a viem si ju predstaviť v mnohých podobách a vždy bude vyzerať inak, ale zároveň zostane sama sebou. Zvýrazniť jej určité črty, potrhnúť nálady a jej charizmu a svoju kreativitu vložiť do tej jednej tváre. Keby sme vo fotení Ley pokračovali ďalej, stále si viem predstaviť, čo ešte všetko by bolo možné a kam by som s líčením a vlasmi išiel ďalej," rozpráva Tomáš Vida.

Každý z týchto stylingov má inú náladu, každý mejkap symbolizuje inú emóciu...

Princezná slnka

Bol august a vonku takmer 40-stupňové teploty, tak sme si povedali, že to teplo pretavíme aj do líčenia. Bronzové tóny, odlesky "slnka" a jeden farebný akcent v podobe blankytnej modrej. 
Na šišaté vlasy slamený klobúk, do ruky kytica z kláskov a z Ley je Princezná slnka :) "Tento styling je o pote, slnečných lúčoch, opálenej a vytieňovanej pleti, bronzovej farbe, ktora k letu patri a kontrastnej modrej linke."

zakulisie_lea_1

zakulisie_lea_3

zakulisie_lea_4

zakulisie_lea_5

Mata Hari 

Povedali sme si, že budeme pokračovať v letnej atmosfére a pre leto typických farbách. Slnko sa Lee oprelo do čela a na očiach zažiarili vyýrazné oranžovo-ružovo-fialové tóny. Na hlavu turban a pár prameňov žltých vlasov a už bolo len na modelke, aby sa pred fotoaparátom začala zvŕtať ako Mata Hari... "Farby sa nemusia vždy použiť len na oči a ústa... Rôzne odtiene vedia perfektne doladiť a oživiť celú tvár, musia však zapadnúť a správne zahrať s ostatnými prvkami celej vizáže a stylingu. Samotné na žlto nalíčené čelo by bolo mimo." Aj vám je horúco už len keď sa pozriete na tie foto?

zakulisie_lea_7

zakulisie_lea_8

zakulisie_lea_9

zakulisie_lea_10

zakulisie_lea_11

zakulisie_lea_12

zakulisie_lea_39

Ženská tvár je pre Tomáša doslova plátno :)

zakulisie_lea_13

Gallianova nevesta

Aby sme zostali v svadobnej téme, jednou z metamorfóz musela byť aj nevesta. Ale nie taká tuctová kráska, ale iná a pritom krásna. Veď krása môže mať veľa podôb! A keďže sme s Tomášom skutoční fajnšmekri, vytvorili sme pre vás takú na štýl Galliana. Tomáš sa pohral viac s tvarom očí, obočia a tváre. 

zakulisie_lea_15

zakulisie_lea_16


zakulisie_lea_45

Kráľovná noci 

No a po polnoci sa z nevesty stáva kráľovná... Svadobná korunka zo Salónu Diamond tomu dodala ten správny šmrnc. Uznávame, nechali sme sa uniesť. Do stylingu sme zakomponovali pár historických prvkov a naozaj je to preexponované, ale inak by také výrazné líčenie nedávalo zmysel a pôsobilo prehnane a zbytočne. 

zakulisie_lea_17

zakulisie_lea_38

Jane Austen

Úžasný tyrkysový klobúčik z dôb dávno minulých nás opäť nútil použiť farby, ktoré si len tak bežne na seba nedáte, ale môžu vás inšpirovať aj v inej oblasti, napríklad pri oblečení... Sýte farby zbožňujeme, nesú v sebe zrozumiteľnú informáciu a dodávajú energiu.  

zakulisie_lea_41

zakulisie_lea_42

zakulisie_lea_43

zakulisie_lea_44

La Belle Époque

Doba, v ktorej krása bola taká "plnotučná" ako hádam nikdy inokedy. Všetko bolo prezdobené a také romantické! Klobúk, ktorý nám ju evokoval, musel tróniť na obrovských hustých vlasoch a líčenie si pýtalo extra dávku farieb. Zrovna na týchto foto ho nie je vidno, ak si ho chcete pozrieť tak tu: Časopis Nevesta 3/2014 

zakulisie_lea_21

zakulisie_lea_22

zakulisie_lea_23

zakulisie_lea_24

zakulisie_lea_25

zakulisie_lea_26

zakulisie_lea_27

zakulisie_lea_40

Dráma bez smútku

Lea má gráciu dámy, a tú sme chceli tiež zachytiť. Najskôr to mala byť čierna vdova, ale predsa len s tým naším svadobným časopisom to nejde veľmi dokopy... Tak z nej vznikla pravá dáma - Talianka, ktorá by bez problémov prišla takto nastylovaná na svadbu svojej obľúbenej netere.  

zakulisie_lea_28

zakulisie_lea_29

zakulisie_lea_30

zakulisie_lea_31

zakulisie_lea_32

zakulisie_lea_33

zakulisie_lea_34

Fotili sme dva dni a dobrá nálada nás ani v tom teple neopúšťala :) 
Lea, ďakujeme za trpezlivosť s našimi úletmi!

zakulisie_lea_35

Bonus


A pritom sme začínali tak nevinne... Jemným nahým líčením, ktoré sa nakoniec do časopisu ani nedostalo :) Tak si ho pozrite aspoň tu. 

zakulisie_lea_18

zakulisie_lea_19

zakulisie_lea_20

zakulisie_lea_36

Foto: Chriss by nevesta.sk
Modelka: Lea S./Mix model management
Vizáž a vlasy: Tomáš Vida
Chriss | 23.10.2014, 11:00