Plán krásy pre nevestu

Kozmetika, skúška účesu, nechty… Kedy mám ísť pred svadbou na farbenie? Neviete, ako si to zorganizovať a čo skôr? Neviete, kedy by ste mali absolvovať jednotlivé skrášľovacie procedúry? Nevesta.sk vám zostavila plán krásy na najdôležitejšie obdobie pred svadbou, s ktorým si všetko naplánujete v tom pravom čase.
plan_krasy

6 mesiacov pred svadbou:

Pol roka je dostatočné časové obdobie na to, aby ste rozumne upravili svoj životný štýl a ak chcete schudnúť, vhodne zvolená diéta môže ešte pomôcť upraviť vašu postavu. Vhodný jedálniček a pravidelné cvičenie vás dostane nielen do fyzickej, ale hlavne psychickej pohody.

5 mesiacov pred svadbou:

Chemický peeling, odstránenie celulitídy, návšteva zubára. 

Máte čas na to, aby ste podstúpili ošetrenia, ktoré ste doteraz odkladali, ale viete, že ich potrebujete. Ak vás napr. dlho trápia jazvičky po akné, teraz si doprajte ich vyhladenie. Ak vás pobolieva zub, okrem zdravotnej stránky vám neriešenie situácie môže priniesť organizačné komplikácie v tú najnevhodnejšiu dobu.

3 mesiace pred svadbou:

Ak zvažujete nechať si poradiť profesionálnym štylistom, je vhodný čas na stretnutie s ním. Poradí vám so stylingom s ohľadom na štýl vašej svadby  a modelu svadobných šiat.

6 - 8 týždňov pred svadbou:

Skúška svadobného účesu u kaderníčky.
Ošetrenie rúk, nôh a intenzívna hydratácia pokožky tela.
zapisnik_7

4 - 6 týždňov pred svadbou:

Kozmetické ošetrenie, čistenie pleti, prípadne návšteva salóna kvôli nástrekovému opáleniu. 

Tip nevesta.sk pre milovníčky bronzovej pokožky: V žiadnom prípade neodporúčame solárium. Ak túžite po snedej, opálenej pleti, kozmetické štúdiá vám dokážu ponúknuť rôzne spôsoby nástrekového opálenia bez ujmy na vašom zdraví. Ak však máte alabastrovú pleť, zabudnite na umelé metódy, pleť Snehulienky je naozaj in! 
 

4 týždne pred svadbou:

Farbenie vlasov, dofarbenie korienkov. Radikálnej zmene farby sa však vyhnite. Ak by ste neboli s výsledkom spokojná, nebolo by dostatok času na prefarbenie vlasov bez ich poškodenia.
 

3 týždne pred svadbou:

Dentálna hygiena na odstránenie zubného povlaku, prípadne bielenie zubov.  

Tip nevesta.sk: Pri týchto zákrokoch platí, že vyberať službu podľa najnižšej ceny nie je tá správna cesta. Zaujímajte sa o referencie a pred zákrokom absolvujte konzultáciu s lekárom alebo dentistom.

2 týždne pred svadbou:

Navštívte wellness, saunu, prípadne si doprajte vašu obľúbenú masáž. Ak máte krátke vlasy, je vhodný čas na úpravu a strih krátkeho účesu.


Tip nevesta.sk: Relaxačný večer si môžete urobiť aj v domácich podmienkach. Stačí si kúpiť éterické oleje, vône, romantické sviečky a potom už len hurá do vane. 

1 - 2 týždne pred svadbou:

Profesionálne ošetrenie vlasov, vlasový zábal. 


Tip nevesta.sk: Využite ponuku kvalitných profesionálnych vlasových prípravkov na trhu a urobte si kvalitný vlasový zábal doma. Nezabudnite na masku vhodnú pre váš typ pleti a zábal rúk. Na internete nájdete dostatok skvelých receptov, ako na to. 

3-4 dni pred svadbou:

Ak chcete mať krásne ruky a nohy, je vhodný čas podstúpiť manikúru, pedikúru, prípadne depiláciu. Vyberte si však odborníčky, ktorých kvalitu práce poznáte. 

Tip nevesta.sk: Ak mate viditeľné chĺpky aj na rukách, nekompromisne si vezmite žiletku a preč s nimi! To, že vám potom začnú rásť hrubšie, je len povera. Na fotkách predsa chcete mať krásnu, hladkú a hebkú pokožku, nie?

zapisnik_8

1 deň pred svadbou:

Prípadné nutné úpravy: Prelakovanie nechtov, oprava zlomeného nechtu, ukľudňujúca maska na tvár a krk.

Tip nevesta.sk: Ako poslednú a najdôležitejšiu skrášľovaciu úlohu vám ordinujeme dostatok spánku. Choďte do postele naozaj skoro, aby ste sa ráno zobudili svieže, oddýchnuté a krásne.

A teraz nám už len ostáva, zaželať vám

krásnu svadbu!


Foto:
nevesta.sk

Publikované: 6.1.2015
eva | 8.7.2015, 10:00