Kate Middleton porodila dcéru!

Po 65-tich rokoch sa narodila do britskej kráľovskej rodiny opäť žena. Niekoľkomesačné špekulácie médií sa potvrdili. Vojvodkyňa Kate porodila dcéru. Oznámil to Kensingtonský palác. Podľa britského denníka DailyMail malá princezná vážila 3 713 gramov a spolu s mamou sú v poriadku.
william_kate
Je to dievča. Na túto informáciu čakali Briti niekoľko mesiacov, odkedy sa dozvedeli, že je vojvodkyňa z Cambridge tehotná. Meno zatiaľ nepoznáme.
Najnovšia členka britskej kráľovskej rodiny je už doma so svojimi rodičmi. 

kate_will

Princ William s manželkou Kate, ktorá priviedla v londýnskej nemocnici na svet ich druhé dieťa, sa objavili po 19. hodine pred vchodom nemocnice a po prvýkrát ukázali prítomným médiám a davu záujemcov ich novorodené dievčatko. Dievčatko i matka sú v poriadku, oznámil Kensingtonský palác ešte ráno prostredníctvom mikroblogovacej siete Twitter.

princezna_2

Dievčatko sa narodilo dňa 02. 05. 2015 o 09.34 h. Jeho pôrodná hmotnosť bola osem libier a tri unce (3,7 kilogramu). Pri pôrode bol prítomný aj otec dieťaťa, princ William, spresnil Kensingtonský palác, kde mladá rodina žije. Očakávané narodenie princeznej vyvolalo aj veľký záujem turistov o návštevu Londýna a sídel kráľovskej rodiny. V roku 2013, keď sa narodil syn George, pricestovalo do Londýna 17 miliónov turistov zo zahraničia a očakáva sa, že tento rok bude záujem o návštevu Londýna ešte väčší.

kate_3

Čakajú na meno dievčatka

Dievčatko je mladšou sestrou Williamovho a Katinho prvého dieťaťa princa Georgea, ktorý sa narodil v júli 2013 v tej istej nemocnici. Medzi ľuďmi prevláda názor, že sa bude volať Alice. Neočakáva sa, že by úrady okamžite oznámili meno dievčatka. V prípade prvorodeného Georgea to kráľovský palác urobil dva dni po jeho narodení.  

kate

Zdroj: Daily Mail
FOTO: Daily Mail
Žaneta  | 4.5.2015, 10:00