Najbizarnejšie svadobné tradície vo svete

Naše svadobné tradície, ako rozbíjanie taniera alebo unášanie nevesty, pre nás nie sú ničím nezvyklým. Pozrite sa, aké zaujímavé svadobné tradície dodržiavajú národy po celom svete.
titulka
ALBÁNSKO

V Albánsku sa ženích nemôže nevesty dotknúť tri dni a tri noci po svadbe. Tento rituál má odohnať od mladomanželov zlých duchov a zaručiť im šťastné manželstvo.

albansko

KEŇA

Mesiac po tom, čo si v Keni vezme muž ženu, je povinný chodiť v ženskom oblečení, aby plne pochopil, ako je ťažké byť ženou (pretože nosiť ženské oblečenie je na tom to najťažšie).


kena

BALI

Svadba na Bali by vás asi prekvapila, pretože okolo slávnostného stola sedia len ženy. Muži odpočívajú, pretože celú hostinu pripravovali oni.

bali

ŠKÓTSKO

V určitých častiach Škótska sa dodržiava celkom nechutná tradícia. Ľudia zmiešajú do vedra čo najnechutnější mix tekutín a následne ho vylejú na nevestu. Potom ju priviažu k stromu. Vydávať sa tu vám neodporúčame.

skotsko_2

FIJI

Ženích musí otca nevesty nielen požiadať o jej ruku, ale tiež mu priniesť zub veľryby.

fiji

ŠVÉDSKO

Keď vo Švédsku počas hostiny ženích alebo nevesta opustia stôl, napríklad kvôli návšteve WC, zvyšok hostí môže toho, čo pri stole zostal, beztrestne bozkávať.

svedsko

FRANCÚZSKO

Po svadobnej hostine vo Francúzsku je zvykom pozbierať všetky zvyšky zo stola, hodiť ich do záchodovej misy a nechať z nej ženícha a nevestu piť. A potom, že Francúzi sú noblesní a vznešení.

7430dc6ae777480184543c60ae850031

KÓREA

Ženích v Kórei si po obrade zloží ponožky, priviaže si okolo členku povraz a začne sa do nohy zúrivo mlátiť mŕtvymi surovými rybami. Vraj ho to pripraví na manželstvo.

korea

ČÍNA

V augurskej kultúre (minoritné spoločnosť v Číne) musí ženích trikrát vystreliť šípom na nevestu. Áno, šípy nemajú hroty, takže neveste ostanú len pekné modriny. Potom je potrebné šípy zlomiť. Tým dokáže, že láska bude večná.

025

CELÁ ZÁPADNÁ EURÓPA

Kým pre nás sú biele šaty na svadbe úplnou nutnosťou a niečím automatickým, pre zvyšok sveta je to nepochopiteľné. Nevesta je vždy oblečená do veselých farieb a veľmi krikľavých a ozdobných šiat. Náš zvyk nosiť biele šaty vychádza z devätnásteho storočia, keď sa v roku 1840 v bielych šatách vydávala kráľovná Victoria. Vtedy to bolo považované za veľmi kontroverzné, pretože biela farba bola do tej doby považovaná za farbu smútku.

queen_victoria_wedding_dress2

FOTO: theknot.com
Žaneta Levická  | 21.8.2015, 11:00