Svadba Mirky & Filipa očami svadobného fotografa Mareka Zaliberu

Pri fotení má rád svetelné kontrasty a tieňohru. Svadobný fotograf Marek Zalibera hovorí, že aj keď nevestám odporúča nafotenie portrétov v iný, ako vo svadobný deň, svadba Mirky a Filipa bola výnimkou, a to vďaka dostatku času.
marek_zalibera_mirka_filip_titulka
Marek Zalibera patrí k tým svadobným fotografom, ktorí prikladajú portrétnemu fotografovaniu obrovskú dôležitosť, a preto portréty rád fotí v iný deň. Podľa jeho skúseností totiž vďaka časovému stresu počas svadobného dňa na ne nie je až toľko času, koľko by si zaslúžili. "Táto svadba bola výnimka - fotilo sa v svadobnú sobotu a musím povedať, že fotografie sa vydarili aj vďaka dostatku času na fotografovanie portrétov s ktorými sa dalo aj trochu pohrať a naprávať nedostatky", hovorí Marek a s úsmevom pokračuje: "Bolo takmer idylické počasie, aspoň pre mňa, pretože ja mám rád svetelné kontrasty a tieňohru, i keď ľahšie sa fotografuje pod mrakom, keď má svetlo difúzny charakter." 

Podľa jeho slov to však k dobrej fotografii nestačí: "Najdôležitejším prvkom je tvárnosť fotografovaných osôb. Znamená to, že nestačí len byť krásny. Vo fotke potrebujete dať také výrazové prvky, aby vám divák uveril príbeh, ktorý sa snažíte odprezentovať. Nestačí mať len vyhovujúce miesto a počasie na fotenie, ani nestačí dať dobrú pózu s adekvátnym mimickým výrazom, potrebujete to všetko spolu."

Mirku a Filipa sme spoznali prostredníctvom nasledujúcich fotografií a pôsobia na nás, že sú poriadne živly, ktoré sa spolu naozaj nenudia a život si užívajú plnými dúškami tak, ako svoj svadobný deň!


Svadba Mirky & Filipa

marek_zalibera_mirka_filip_svadba5

marek_zalibera_mirka_filip_svadba3

marek_zalibera_mirka_filip_svadba1

marek_zalibera_mirka_filip_svadba4

zalibera_marek_mirka_filip_1

zalibera_marek_mirka_filip_2

zalibera_marek_mirka_filip_3

zalibera_marek_mirka_filip_4

zalibera_marek_mirka_filip_6

marek_zalibera_mirka_filip_svadba8

zalibera_marek_mirka_filip_5

zalibera_marek_mirka_filip_bozk

marek_zalibera_mirka_filip_svadba

zalibera_marek_mirka_filip_7

zalibera_marek_mirka_filip_10

zalibera_marek_mirka_filip_9

marek_zalibera_mirka_filip_svadba9

marek_zalibera_mirka_filip_svadba24

marek_zalibera_mirka_filip_svadba12

marek_zalibera_mirka_filip_svadba23

marek_zalibera_mirka_filip_svadba25

marek_zalibera_mirka_filip_svadba10



Autora svadobných fotografií nájdete v katalógu firiem:

Marek Zalibera, svadobný fotograf

zalibera_marek_logo
eva | 14.1.2016, 12:00