Svadba na farme: Svadobný deň Ľubky & Peťa očami Millerovcov

"S manželom sme žili spolu už 12 rokov a mali 3 deti, a čo sa týka svadby, stále sme to odkladali na ten “lepší čas” a tak to išlo z roka na rok", začína svoje rozprávanie Ľubka, maminka krásnych detí, maželka a veľká milovníčka koní a zvierat, ktorých má na svojej farme neúrekom. Veď nakoniec, sami uvidíte, že ich svadba na farme bola naozaj výnimočná.
lubka_a_peto_alzahra_titulka
Život Ľubky a Peťa sa točí okolo ich farmy a rodinky a tak si na svoju svadbu trochu počkali. Vyštudovaná zverolekárka nám o tom povedala viac: "Mám rodičov v zahraničí a keď mi v marci 2015 povedali, že prídu ten rok na Slovensko, tak som Peťovi naznačila, či ten čas už nenastal a nevezmeme sa", hovorí nevesta s úsmevom a pokračuje: "Bol to telefonický rozhovor do práce, pretože chodí na turnusy do Bratislavy, takže preňho taký malý šok, ale keď sme to viackrát prebrali, tak s nádejou, že to stihneme za 3 mesiace, sme sa rozhodli, stanovili termín na 20. júna a pustili sa do príprav. Keďže ja som prírodný typ a klasické svadobné výzdoby nie sú môj štýl, pustila som sa do výroby ozdôb a hľadala na nete nápady na svadby v naturálnom štýle. S vyrábaním výzdob, pierok, svietnikov, vázičiek mi pomohla mamka, ktorá prišla mesiac pred svadbou, a takisto zlatá rodinka z našej dediny, ktorá nám je veľmi blízka. Deti sa na svadbu veľmi tešili, najmä najstaršia 9-ročná Zuzanka, tá si aj celý svadobný deň naozaj užívala. Svadobný deň prebehol tak rýchlo, že nadránom som neverila, že už máme po svadbe. Millerovci nás na to pripravovali, ale neverila som. Oni boli skvelí, úplne zo mňa opadlo napätie, lebo fotenie bolo veľmi prirodzené a kamarátske. Sú to naozaj profesionáli, tie fotky sú neuveriteľné."


Svadobný deň Ľubky a Petra

Svadobné fotoivana & peter miller photography


Dátum svadby: 20. júna 2015
Miesto svadobného foteniaFarma Al Zahra, Tročany
Miesto svadobného obradu: Gréckokatolícky drevený Kostol sv. Lukáša Evanjelistu, Tročany
Miesto svadobnej oslavy: Sála Obecného úradu v Tročanoch
Svadobné šaty: Gracia, Prešov
Venčeky nevesty a družičiek: Florance
Kvetinová výzdoba, kytica nevesty: lúčne kvety
Svadobné obrúčky: anjelskydiabolske.sk

lubka_a_peto_alzahra35

lubka_a_peto_alzahra
ivana_peter_al_zahra

lubka_a_peto_alzahra2


lubka_a_peto_alzahra3


lubka_a_peto_alzahra4


lubka_a_peto_alzahra5


lubka_a_peto_alzahra6


lubka_a_peto_alzahra7


lubka_a_peto_alzahra8


lubka_a_peto_alzahra9


lubka_a_peto_alzahra10


lubka_a_peto_alzahra11


lubka_a_peto_alzahra33


lubka_a_peto_alzahra34


lubka_a_peto_alzahra36


"Ľubku, Peťa a ich úžasné deti sme spoznali už dávnejšie, keď sme boli fotiť na ich farme. Už vtedy sme si, ako sa vraví, ‘’sadli’’ a stali sa z nás priatelia, ktorí sa navštevujú až dodnes. Sú to skvelí, úprimní a hlavne dobrí ľudia, ktorí ostanú v našich srdciach navždy. Fotenie bolo uvoľnené a veľa sme sa smiali, hlavne keď sa k nám pripojili ich deti Zuzka, Matejko a Adamko. Takéto fotenie, kde láska a úprimnosť srší už len z ich pohľadov, je na nezaplatenie. Je to rodina, kde sa navzájom všetci ľúbia a rešpektujú. Rodina, ktorú slovo RODINA úplne vystihuje..."  (Ivana a Peter Miller)


lubka_a_peto_alzahra38


lubka_a_peto_alzahra12


lubka_a_peto_alzahra13


lubka_a_peto_alzahra14


lubka_a_peto_alzahra15


lubka_a_peto_alzahra16


lubka_a_peto_alzahra17


lubka_a_peto_alzahra18


lubka_a_peto_alzahra19


lubka_a_peto_alzahra20


lubka_a_peto_alzahra21

(Drevený kostolík v Tročanoch je kultúrna pamiatka, je naozaj nádherný, takže som snívala o sobáši práve v ňom.)

 


lubka_a_peto_alzahra22


lubka_a_peto_alzahra24


lubka_a_peto_alzahra25


lubka_a_peto_alzahra26


lubka_a_peto_alzahra27



lubka_a_peto_alzahra28


lubka_a_peto_alzahra29



Autorov svadobných fotografií nájdete v katalógu firiem:

ivanapeter_miller_logo_katalog


lubka_a_peto_alzahra30


lubka_a_peto_alzahra31


lubka_a_peto_alzahra39


lubka_a_peto_alzahra42


lubka_a_peto_alzahra44


lubka_a_peto_alzahra45

Aká bola naša svadba?


"Keďže bolo leto a aj počasie nám prialo, obrad sme si stanovili až na 17.00 hod. a tak som bola celkom v kľude, že všetko stíhame. 

Ráno sme s kamarátmi vybehli na lúky a pomedzi pasúce sa kone zbierali rôzne lúčne kvety na stoly a do svadobnej kytice. Bolo to skvelé uvoľnenie. Kým ich kamaráti aranžovali, išla som aj s dcérkou a mamkou ku kaderníčke, s ktorou som už bola dohodnutá na účese a zároveň mi do vlasov pripevnila venček. 

Úplne jemne ma namaľovala kamarátka, so šatami a obliekaním mi pomohla sestra, ktorá kvôli mojej svadbe tiež pricestovala zo zahraničia aj s bratom. Tým bol tento deň pre mňa ešte výnimočnejším, lebo ako rodina sme sa spolu nestretli už dlhé roky. Koníky nám na fotenie pripravili dievčatá, ktoré u nás jazdia, a takisto nás na nich sprevádzali do kostola aj do sály. 

Drevený kostolík v Tročanoch je kultúrna pamiatka, je naozaj nádherný, takže som snívala o sobáši práve v ňom. No je gréckokatolícky a obrad sme mali rímskokatolícky... ale naša prosba bola z oboch strán veľmi pozitívne prijatá, takže sme nemali žiaden problém. A naozaj mal svadobný obrad v tom kostolíku veľké čaro. Odtiaľ sme išli na koňoch do neďalekej sály, ktorú sme postupne vyzdobovali už 3 dni pred svadbou, s pomocou mnohých zlatých a šikovných ľudí, takže sme stihli všetko a podľa mojich predstáv. Manžel mi vyrobil rôzne drobnosti na výzdobu z dreva, aj stojan na dekoračné predmety, ktoré som si vymyslela, keďže si urobil tri týždne pred svadbou voľno z práce.



lubka_a_peto_alzahra47


lubka_a_peto_alzahra48


lubka_a_peto_alzahra46


lubka_a_peto_alzahra41


lubka_a_peto_alzahra40


lubka_a_peto_alzahra49


lubka_a_peto_alzahra50


"Myslím, že zábava sa všetkým páčila, mali sme DJ-a, ktorý mohol vystriedať všetky typy žánrov pre všetky vekové kategórie, takže sa vyšantili aj malé deti, ktorých bolo neúrekom, aj tí našej krvnej skupiny na country hudbu, aj východniari na ľudovkách, aj tí starši na rôzne “repete” pesničky. 


Veľké potešenie a spestrenie nám urobila jedna známa, ktorá o nás dvoch vymyslela pesničku a zaspievala nám ju tam ešte s dvoma kamarátkami... prešla našou mladosťou, zoznámením, deťmi a celým životom, veľakrát sme nevedeli, či sa smiať, či plakať... bolo to krásne. Po redovom tanci sme spolu vypúšťali balóny šťastia a potom trvala zábava až do rána.... a rovno odtiaľ nás čakali každodenné povinnosti: dojiť kravičku, nakŕmiť prasiatka, sliepky a kone a vyvenčit psíky, takže spať sme išli až za svetla, ale aspoň sme nemuseli zapínať budík."


lubka_a_peto_alzahra51


lubka_a_peto_alzahra52


"Bol to úžasný a nezabudnuteľný deň a ako som pôvodne netrvala na fotkách a videu, tak sme si to odvtedy prešli už veľakrát a som rada, že tieto spomienky nám zostanú naveky, a  nielen v pamäti. Neverila som, že aj po toľkých rokoch spolužitia sa nám podarilo prežiť svadbu ako čerstvo zamilovaným a cítiť sa ako v rozprávke..."


Želáme vám veľa šťastia,
Ľubka, Peter, Zuzka, Matejko a Adamko!

eva | 4.3.2016, 15:30