Pod ochranou motýlikov: Svadba Zuzky & Lukáša

"Začiatkom apríla som len tíško dúfala, že už by aj "Ten deň" mohol prísť, keď už aj variť viem, máme dcérku a hypotéku... V to ráno sme leňošili všetci traja v posteli a on skonštatoval: "Ja vás ľúbim, ja si vás zoberiem". Áno - bez prsteňa, bez pokľaku, bez padajúcich hviezd alebo ohňnostroja... A predsa, tá jednoduchá úprimná veta mala v sebe všetko", takto nádherne začína Zuzka rozprávanie o zásnubách, po ktorých nasledovala jej vysnívaná SVADBA.
zuzka_lukas_foto_miller_titulka


Svadba Zuzky & Lukáša


Svadobný fotograf: ivana & peter miller photography


Dátum svadby: 1. 8. 2015
Miesto svadobného obradu: Kostol sv. Martina, Martin
Miesto svadobného fotenia: lúka na ranči a jazero oproti kaštieľu v Záturčí
Svadobná oslava: Kaštieľ Záturčie
Svadobné šaty: internet
Svadobný oblek: Wilvorst
Účes nevesty: Katarína Badíková
Vizáž nevesty: Ivana Petrášková
Svadobné obrúčky: 123gold.at
DJ: DJ Berešík


Pridávať náš komentár k svadbe tohto páru sa nám zdá takmer zbytočné, pretože nevesta Zuzka sa ukázala ako naša vtipná a talentovaná redakčná posila :) Uvádzame teda jej bezprostredné dojmy "z prvej ruky": 

"Dátum bol jasný - 1.august 2015. Obaja sme chceli malú svadbu, v úzkom rodinnom kruhu. Miesto – Martin, pretože bývame pri Viedni, ja som z Rimavskej Soboty a polovička z Liesku :) V Martine žije švagriná a blízka kamarátka z čias vysokej školy. Patrí im moja obrovská vďaka za cenné rady, skúsenosti a osobné nasadenie. 
Kaštieľ v Záturčií bol ako stvorený pre nás. Romantické pokojné miesto, s ubytovaním, so záhradou, a v neposlednom rade aj s príjemnými majiteľmi. Termín bol zázrakom ešte voľný. Dj tiež, ale mesiac pred svadbou odriekol..nevadí, bol druhý. Kaderníčka detto. Šaty som si objednala, dopravca ich poslal nemiesto do “Austrie” do Austrálie. Prišli 2 týždne pred svadbou. Obrúčky boli načas :) "Naši" Millerovci boli jasná voľba. Ich fotografie ožívajú, rozprávajú príbeh a majú umeleckú hodnotu. Navyše nám veľmi sadli aj ako ľudia - prirodzení, skromní, ústretoví. 
Koláčiky... vďaka ti znova, Martinka švagrinka! Absolvovanie predmanželskej prípravy (na rozmyslenie svadby vrelo odporúčam celovíkendový "rýchlokurz" :), dišpenz a povolenie ku krstu na Slovensku od rakúskej cirkvi, plus ešte nejaké papierovačky u nás na Slovensku. Áno, toto všetko patrilo k svadobnej príprave :) 


Krátko pred polnocou sme v kaštieli. Druhá hodina ranná, dieťa konečne zaspalo. Rannú kávu som dopíjala vychladnutú, po návrate od Ivky a Katky (Ivka robí plastiku bez noža, ale môžeme ju volať aj Pani Vizážistka a Katka patrí k elite kaderníčok, čo má talent aj srdce - dojednaná v stave ťažkého zúfalstva 2 týždne pred svadbou. Baby majú grátis dobrú náladu!).



zuzka-lukas-1

"Ten pocit, keď na niečo zabudnete a snažíte sa spomenúť si, čo to bolo... Ženích je vodič, dieťa, psa máme, obrúčky, šaty...na prvej odbočke sa vraciame. Popolnočky. Zo zásady robím všetko na poslednú chvíľu. Aj balenie pred svadbou."

zuzka-lukas-2

Millerovci od prvého momentu v plnom nasadení, samý cvak! V kaštieli sa ma Ivka pýta: "Aký je plán?" Odpoviem - o 15tej obrad, o 18tej večera a pojašene v eufórií pobehujem tu a tam. Potom sedím a pijem ďalšiu kávu.” 

zuzka-lukas-3
zuzka-lukas-4
zuzka-lukas-5

zuzka-lukas-6

"Mamička mi žehlí svadobné šaty, Luky sa hrá so Saškou a Niki sa pýta, s čím mi pomôže. "Mlieko do kávy" zavtipkujem. Niki mi gombičkuje asi sto gombičiek na chrbte svadobných šiat. Už aj Luky sa oblieka. Sašku sa nosí na rukách môjho ocina. Malá rada, ak smiem - najprv svadba, potom dieťa."

zuzka-lukas-7

zuzka-lukas-8

zuzka-lukas-9

zuzka-lukas-10

zuzka-lukas-11

zuzka-lukas-12

zuzka-lukas-13

zuzka-lukas-14

zuzka-lukas-15

zuzka-lukas-16

zuzka-lukas-17

zuzka-lukas-18
zuzka_a_lukas_citat
zuzka-lukas-19

zuzka-lukas-20

zuzka-lukas-21

“Prichádzajú hostia, uvítame ich. Ide sa oproti kaštieľu na ranč - portétové obedné fotenie. Slnkom spálená a so zelenými svadobnými šatami od koníka sa vyrehotaní vraciame do kaštieľa. Mamička utiera zelené šaty a ja vidím, ako jej šedivie vlas. To nič mami, bola sranda, je to náš deň a mne to nevadí. Aj tak to vidno len zblízka - upokojujem ju. Ťažko si vzdychne a jasne jej šedivie ďalší vlas.”

zuzka-lukas-22

zuzka-lukas-23

zuzka-lukas-24

zuzka-lukas-25

zuzka-lukas-26

zuzka-lukas-27

zuzka-lukas-28

zuzka-lukas-29

“Poberáme sa ku kostolu. Pred kostolom nám spadnú obrúčky na zem. Lapáme a jemne priväzujeme na vankúšik s pivonkou. Zvony zvonia a vchádzame do kostola.” 


zuzka-lukas-30

"Obrad bol krásny, srdečná vďaka Ti Miško! Podpisujem sa “Motýľ”
Krst. 
A vychádzame z kostola. Gratulácie, nakoniec Niki s najväčšou kyticou nazbieranou od všetkých gratulantov :)"

zuzka-lukas-31

"Pred kaštieľom nerozbíjame, nerozkopávame, nezametáme, vyhladnutí ideme rovno do sály. Luuu ma berie na rukách. Až celkom nahor. Áaaau, zárubňa!"

zuzka-lukas-32

zuzka-lukas-33


"DJ hrá :) Hmmm… a podľa fotiek aj paparazzi Millerovci nám boli stále v pätách, aj keď sme ich nevnímali. Sadáme za stôl, pripíjame džúsom, pustíme sa do predjedla. Počas večere nám symbolicky preletel ponad stôl motýľ... S plnými bruškami sa ideme do záhrady nadýchať čerstvého vzduchu a dopĺňame kofeín." 


zuzka-lukas-34

zuzka-lukas-35

zuzka-lukas-36

"Millerovci mi chcú splniť prianie - fotenie pri západe slnka. Nemáme však už veľa času. Niki nás vedie cestou - necestou k jazierku."

zuzka-lukas-37
zuzka-lukas-38
zuzka-lukas-39

zuzka-lukas-40

zuzka-lukas-41

zuzka-lukas-42

"Vraciame sa do kaštieľa a sadáme zase všetci za stôl. Luuu predstavuje svoju rodinu a ja zas moju. A potom už len tancujeme, veselíme sa a uspávame uťahanú Sašku.

zuzka-lukas-43

zuzka-lukas-44


Lúčia sa s nami Millerovci. Aj oni sa vo veľkej miere pričinili, aby náš deň bol jeden z najkrajších a nezabudnuteľný. O druhej ma už držia stojmo viac Lukyho nohy a ruky než moje vlastné, lúčime sa aj s ostatnými hosťami...ten deň ubehol neskutočne rýchlo...


A tak sa končí začiatok niečoho nového :)

zuzka-lukas-45


Ako sa fotilo tandemu s objektívmi, Ivane a Petrovi? 


"So Zuzkou a Lukášom sme sa prvýkrát stretli až v deň ich svadby v Martine. Komunikovali sme spolu cez e-maily a Facebook, keďže sme každý z iného kúta sveta a stretnutie pred svadbou veľmi nevychádzalo. No napriek tomu sme si od úplneho začiatku rozumeli a mali pocit, že fotíme našich známych. Bol to výnimočný deň plný lásky, emócií, smiechu, radosti ale aj zážitkov. Keď už sme pri tom, nedá nám nespomenúť kopnutnie kobyly do (Petrovho) kolena počas fotenia portétov. Našťastie, bolo to len “škrabnutie'', tá istá kobyla poznačila aj Zuzkine svadobné šaty, keď si kýchla.


Zuzka a Lukáš spolu ladia, ich lásku vidieť už na míle ďaleko. Sú milí a dobrí ľudia,ktorí v našich srdciach ostanú už navždy. 


Ich dcérka Saška, psík Charlie a v neposlednom rade aj ich rodiny, ktoré nás medzi seba prijali ako svojich.

Ďakujeme. Ďakujeme za krásny deň, ktorý sme mohli s vami prežívať nie len ako vaši fotografi, ale aj kamaráti." 




Autorov svadobných fotografií nájdete v katalógu firiem:
ivanapeter_miller_logo_blog
zuzka-lukas-46

eva | 18.2.2016, 18:30