Najkrajšie vlasové ozdoby neviest, v ktorých zažiarite aj vy!

Milé nevesty, či už máte dlhé, polodlhé alebo krátke vlasy, kučeravé či rovné - ozdoba vo vlasoch je nevyhnutnosťou. Pretože nielen závoj z Vás urobí skutočnú nevestu. Nezabúdajte však nato, že rovnako ako svadobné šaty aj účes musí byť pohodlný. Ozdoby nesmú pôsobiť ani príliš prezdobene, ani nudne. My sme pre Vás vybrali 10 najkrajších, v ktorých bude Vaša koruna krásy neprehliadnuteľná a Váš vzhľad získa ten správny šmrnc. Inšpirujte sa!
titulka_2_upr
Je na Vás, či si zvolíte tradičnú klasiku v podobe závoja alebo sa rozhodnete siahnuť po trendových ozdobách najrôznejšieho tvaru či štýlu, je isté, že Vaša tvár aj účes okamžite zažiaria. Ozdoby do vlasov totiž nie sú určené len pre malé dievčatká. Budúce nevesty môžu experimentovať nielen so svadobnými šatami, ale aj s výberom svadobných ozdôb do vlasov. V 21. storočí sa totiž móde medze nekladú...


Čelenky, hrebienky a drobné ozdoby do vlasov

Foto: nevesta.sk

Elegantný a romantický účes Barbory Zavadzanovej dotvára skutočne skvostná ozdoba - mohutná štrasová spona. Je pripevnená zhora na drdole a pôsobí veľmi noblesne. Vidíme, že sa tu spája jednoduchosť s extravaganciou





Sieťky a fascinátory


Fascinátory
 sú veľmi obľúbeným doplnkom anglickej kráľovnej Alžbety II. i vojvodkyne Kate. Sú skvelou voľbou pre nevesty, ktoré nechcú tradičný závoj. Fascinátor lebo sieťka pôsobia veľmi chic a sú známkou toho, že nositeľka je veľmi štýlová a miluje módu.
Foto: CHRISS - vaša svadobná fotografka
Modelka Alžbeta má fascinátor zdobený sieťkou, kvetmi a perličkami. Sieťka zasahuje do tváre, čím pripomína zahaľujúci efekt závoja.


Foto - CHRISS - vaša svadobná fotografka

Líčenie a účes vizážistky Katky Zuzulovej sú inšpirované hviezdami z červeného koberca. Svadobnú ozdobu do vlasov tvorí spona s množstvom jemných bielych pierok, ktoré sú ukladané do tvaru kvetu. Ide o výraznejšiu ozdobu, no nevesta ako celok vďaka nej pôsobí veľmi zvodne.

Celý článok o líčení a stylingu podľa hviezd strieborného plátna si môžete pozrieť tu.



Tiary

Tiary vidíme často na čelách princezien a určite si na túto ozdobu spomeniete v súvislosti so ságou Pán prsteňov...
Svadba: Lucia a Juraj, Foto: Tibor Bubenik, BubiPhoto

Šperkárka Zuzka Zliechovcová vytvorila naozaj skvostný šperk, ktorý nevestu Lucku premenil na éterickú bohyňu. Ide o tiaru v starozlatej farbe nazývanú po bohyni mrazu "Meluzína". Ako vraví šperkárka Zuzka: "Vyrobila som ju v mrazivých dňoch, a preto bol využitý aj taký materiál - mosadz v kombinácii s minerálom sagenitom. Použitý minerál sagenit, nazývaný aj Venušine vlasy alebo anjelské vlasy, mi pripomína steblá sušenej trávy zamrznutej do ľadu." 

Svadbu Lucky a Juraja nájdete tu.




Čelenky

Svadba: Alenka a Matúš, Foto: PANAMERA motion pictures

Čelenky v súčasnosti prežívajú obrovský boom. Nevesta Alenka tiež podľahla kúzlu čelenky, a to veľmi originálnym spôsobom. Ide o retiazku, ktorú tvoria perličky a štrasové ozdoby. Alenka si čelenku zvolila ako ozdobu počas svadobného dňa, neskôr, na romantické svadobné fotenie zvolila outfit s kvetinovým venčekom, ktorý sme zvolili na titulku.

Svadbu Alenky a Matúša nájdete tu.





Venčeky a party

Kvetový venček - kedysi znak nevinnosti nevesty, dnes ozdoba do vlasov, ktorá pôsobí romanticky a zároveň moderne. Či už sa rozhodnete pre venček z čerstvých kvetov alebo z umelých, budete sa cítiť neodolateľne žensky. Kvetový venček zosobňuje všetky slovanské bohyne a lesné víly, ktoré poznáme z rozprávok a povestí.
Svadba: Simona a Erik, Foto: PANAMERA motion pictures
Nevesta Simona venčekom ozdobila svoje krásne tmavé vlnité vlasy a odolala akýmkoľvek iným ozdobám. Dosiahla tak čistý a jednoduchý look, ktorý upriamil pozornosť na jej tvár.

Celý článok o svadbe Simony a Erika a ich svadbe do roka a do dňa nájdete tu.




Ako víla pôsobí nevesta Alenka s kvetinovým venčekom, ktorý zvolila na fotenie portrétov po svadbe - fotenie sa odohrávalo na lúke a svojím jednoduchým, no pôvabným stylingom sa jej podarilo dosiahnuť naozaj nádherný celok.

Svadobné fotografie Alenky a Matúša nájdete tu.


alenka_matus



Pokiaľ ste odvážnejší typ, farebnosť venčeka môže byť aj veľmi výrazná. S ostatnými farbami alebo ozdobami však potom treba pracovať veľmi opatrne, aby ste váš celkový styling neprehnali. Celkový súlad vzhľadu dosiahnete, ak vizážistka zvoleným mejkapom farebnosť vlasovej ozdoby jemne podporí, ako tu na fotografii:

testovanie_katka

V tomto článku si môžete pozrieť venčeky z umelých kvietkov jemnej ružovej a fialovomodrej farby, ku ktorým zvolila vizážistka dva rozličné typy a farebnosť líčenia. Inšpirujte sa! 



Predsvadobné fotenie Martiny a Viliama, Foto: FOTOZUPKA
Nevesta Martinka sa na predsvadobnom fotení ozdobila krásnym venčekom z kvetov, ktorý neskôr vymenila za tradičnú partu so stuhami, aby so ženíchom v kroji gorala vytvorili nádherný pár, ktorý miluje slovenské tradície a hory. 

nevesta_hol_martina

Celý článok nazvaný Nevesta hôľ si môžete pozrieť tu.




Kvety vo vlasoch


Nevesta Evka zvolila kvietky vo výrazných odtieňoch bledoružovej a purpurovej, pripevnené na čelenke. A v týchto výrazných farbách zladila aj svoju a manželovu vizáž a doplnky. 

Svadobný look nevesty Evky a Rasťa uvidíte v tomto článku.
Svadba: Eva a Rasťo, Foto: VlnkaFoto
Nevesta Evka zvolila kvietky vo výrazných odtieňoch bledoružovej a purpurovej, pripevnené na čelenke. A v týchto výrazných farbách zladila aj svoju a manželovu vizáž a doplnky. 

Svadobný look nevesty Evky a Rasťa uvidíte v tomto článku.



Jemná blondínka Lucka mala vo vlasoch kvietky, ktoré nevidíme veľmi často - celósiu. Sú to kvietky, ktorá urobia ženu naozaj výnimočnou. Povedzte kvetinárke alebo kvetinárovi, že si kvietky chcete dať do účesu - deň predtým vám ich špeciálne pripraví, aby vám vydržali krásne až do noci. Lucke ich pripravila floristka Gabriela Scharinger.


Celú svadbu Lucky a Alexa si môžete pozrieť v článku Nebola to láska na prvý pohľad. 


lucka__alex-svadba_05

lucka__alex-svadba_07


No aj keď vám po svadbe ozdoby zo živých kvietkov nakoniec aj tak zvädnú, smutné byť nemusíte! Kvety síce zvädnú, no láska je večná...


Katarína Mikulcová  | 10.6.2016, 14:00