Svadobné torty 2016: Vlny, vlnky, volány!

Sú ako spodničky Márie Antoinetty - koketné, bohaté a veľmi efektné. Stačí sa na ne pozrieť a - aj keď nie ste romantička, okamžite im podľahnete! Vlny či vlnky v rôznych podobách vidíme na nádherných tortových kreáciách tejto svadobnej sezóny a v kombinácii s nežnými kvetmi, ovocím, luxusnými mašľami či korálkovými aplikáciami vám vyčaria zo svadobnej torty nefalšované umelecké dielo!
ruffled_cake_titul
"Ruffled Cake" je názov, pod ktorým objavíte naspočetné množstvo variácií na torty, v ktorých hrajú hlavnú úlohu vlnky, volány či zvlnené pásiky a ich rôzne variácie. Sú veľmi efektné a keď ich majstrovské ruky cukrárov a dizajnérov tort použijú s citom a zmyslom pre krásu, vznikne sladké pokušenie, ktoré vám bude naozaj ľúto zjesť.

Svadobná torta sa môže stať naozajstnou kráľovnou slávnostnej tabule! V článku ako si zostaviť svadobnú tortu, ste sa už dozvedeli, že pri jej výbere by ste mali vychádzať z témy vašej svadby, z počtu hostí a aj z farebnice, teda základných farieb, ktoré budú použité na všetky ozdoby a doplnky použité na vašej svadbe. 

Napríklad zlatoružová volániková tortička sa určite nehodí na svadbu vo vidieckom štýle, na ktorej budete mať svadobné šaty víly a kytičku z lúčnych kvetov - tento typ svadobnej torty je však ako stvorený pre nevesty, ktoré si zakladajú na elegancii, štýle a svadbe chcú dodať punc luxusu. No ako vidíte na uvedených fotografiách, téma volánikov sa dá poňať naozaj "veľkovýpravne", s bohatými ozdobami a kvetmi, alebo až puristicky a chladne, aby bola nádhernou súčaťou celku - teda vašej krásnej svadobnej výzdoby... 




ruffledaisyweddingcakejunipercakery

(Ako sa téma "posh" ružovo-zlatej kombinácie dá ozvlášniť modrou, vidíte na tejto neskutočne vtipnej a netradičnej svadobnej torte, od cukrárky Juniper Cakery.)




pinkrufflegoldsequinweddingcakeivorywjunipercakery

(Túto pôvabnú ružovo-zlatú tortu, rovnako ako aj jej kvetinovú verziu s pivonkami na titulke vytvorili v Juniper Cakery.)



ruffle_cake

(Autorka tejto volánovej svadobnej torty je Zahra Ali.)




sugar_ruffles_cake

(Pôvab tejto svadobnej torty je v jednoduchosti - použitím volánov s ombré efektom. Jej autorkou je cukrárka Charlotte Tyson zo Sugar Ruffles.) 




sugar_ruffles_cake2

(Charlotte zo Sugar Ruffles na tejto poschodovej svadobnej torte zvolila nežnú fialkovú ako základ a "vlnkovú tému" vytvorila z množstva drobulinkých kvietkov poukladaných husto na sebe, pričom sólo majú veľké modelované kvety.
 



gold_ruffled_cake




hibiscus_wedding_cake_bettys

(Autorkou tejto milej volánikovej torty je Bettina Schliephake-Burchardt z Betty's  Sugar Dreams. Betty vám prináša aj návod, ako si na torte vytvoriť volány. Postup nájdete tu.)



everything_cake

(Everything Cake na tejto svadobnej torte ukazuje nádherný súlad  - hladké poschodia v jemných broskyňových odtieňoch stoja na základnej torte ozdobenej "nabubralými" vlnkami z fondánu.)




everything_cake2
 
(Zaujímavý kontrast "nežnosť a chlad": základný poťah zostavený z na sebe navrstvených vĺn temnej farby kovu v kombinácii s kvetmi nežnej orchidey. Opäť v podaní Everything Cake.)




thesugarsuite

(Efekt volánov je na tejto torte na rozdiel od ostatných dosiahnutý zdobením plnkou. Našli sme ju na The Sugar Suite.)


eva | 20.6.2016, 14:00