Svadobné šaty Carolina Herrera: Sofistikované vo svojej jednoduchosti

Poznávacím znamením jej modelov je výnimočný osobitý štýl, pričom zaujímavosťou je, že obliekala prvé dámy Ameriky - Jacqueline Kennedyovú Onassisovú či Michelle Obamovú. Už jej stará mama ju vodila na módne prehliadky a kupovala jej krásne kúsky od Lanvina a Diora. A tak si postupne našla cestu k móde, ktorej zasvätila celý svoj život. A ako vyzerá jej najnovšia kolekcia Jar 2017? Prezradíme vám, že v hlavnej úlohe budú kvety a nadčasové strihy.
carolina_herrera_1

...niečo z histórie

Carolina Herrera najprv pracovala ako publicistka pre Emilia Pucciho, neskôr pracovala v jeho butiku. Stretávala sa s Biancou Jaggerovou a Andy Warholom a pod ich umeleckým vplyvom začala tvoriť... Jej tvorbu si všimla editorka časopisu Vogue a navrhla jej, že by mohla vytvoriť vlastnú kolekciu šiat. Debutovala v Manhattane a módni kritici boli nadšení. Vďaka tomu sa rozbehla jej hviezdna kariéra. Obliekala mnoho neviest zvučných mien ako dcéru Jacqueline Kennedyovej Onassisovej, princeznú Dianu, herečku Reneé Zellwegerovú a mnohé ďalšie. Okrem šiat začala v roku 1980 vyvíjať a ponúkať aj rad parfumov. Dodnes patrí medzi svetovú elitu medzi návrhármi a získala množstvo ocenení.




Carolina Herrera: Kolekcia Jar 2017

Kvetinové nášivky, kvetinové čipky, kvetinové výšivky, jemné kvetinové 3D detaily - to je Kolekcia Jar 2017 od Caroliny Herrery. Jedinečnosť svadobných šiat tkvie v elegantných a decentných korzetoch, čipkovaných rukávoch a nadrozmerných detailoch. Kolekcia žiari ženskosťou a zmyselnosťou takým spôsobom, ktorý by mala cítiť každá nevesta v jej svadobný deň. Nadčasové prvky sa miešajú s modernými strihmi a štýlmi, čo je zreteľné na odnímateľných sukniach. 

Pre tradičnejšie nevesty má Herrera úhľadnejší štýl, ktorý reprezentuje organza namiesto čipky a padavejší a éterický vzhľad šiat. Návrhárka sa inšpirovala súčasnými ženami, pričom kolekcia zhŕňa "romantiku a ženskosť v nových formách", čo znamená, že kombinuje jednoduchosť s prepracovanosťou. Samotná návrhárka tvrdí, že jej jarná zostava odráža jej svadobnú mantru: vytvárať jedinečné šaty pre jedinečné osobnosti.








Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Svadobné šaty Pronovias 2017: Sny neviest sa stali skutočnosťou...
Svadobné šaty Zuhair Murad 2017
Alessandra Rinaudo: Kolekcia svadobných šiat 2017
Jesenná kolekcia BHLDN pre družičky




Svoje vysnívané svadobné šaty nájdete v katalógu firiem:

Svadobné šaty








Pre inšpiráciu:

Americká svadba Rebeccy & Bena





















My sme si zamilovali hneď niekoľko modelov. A čo vy?


Zdroj:
carolinaherrera.com


Katarína Mikulcová  | 20.9.2016, 16:30