Svadobné šaty Viktor & Rolf: Nech žije avantgarda v romantickom prevedení!

Najnovšia kolekcia Viktora a Rolfa bola predstavená na newyorskom týždni módy. Ide o modely, ktoré dizajnéri navrhovali niekoľko rokov v priebehu celej svojej kariéry. "Vždy sme boli fascinovaní svadobnými šatami. Sú ako príbeh malého vesmíru v jeho vlastnej podstate. Sú ikonou jedného z najcennejších okamihov života. Každé šaty z tejto kolekcie majú individuálny, autonómny charakter." A my uznávame, že sú hodné obdivu...
tit3

Viktor & Rolf


Ide o luxusný módny dom, ktorý v roku 1993 založili holandskí návrhári Viktor Horstig a Rolf Snoeren po absolvovaní Arnhemskej akadémie umenia a dizajnu. Viktor & Rolf Mariage zastupuje umeleckú sieť svadobnej módy, ktorá stojí na troch pilieroch: neočakávanej elegancii, konceptuálnom pôvabe a provokatívnom couture. V spolupráci s Justinom Alexandrom, ktorý má desaťročia praxe v svadobnom priemysle, vytvorili pozoruhodné modely svadobných šiat s originálnym štýlom a zvýraznením sochárskych prvkov.


viktorawolf1


Viktor & Rolf: Zima 2016/2017

Dizajnéri predstavujú kolekciu vyznačujúcu sa nápadnými detailmi, objemnými tylovými kreáciami, opulentnými výšivkami a ženskými vzormi, no zároveň dokonale romantickú. Všade samý kvet. Všimnite si posledný model, ktorý je celý posiaty drobnými kvietkami. Je inšpirovaný filmom Dáždniky z Cherbourgu, v ktorom hrala slávna francúzska herečka Catherine Deneuve. Pohľad na ne vám určite rozbúcha srdce. Vzhľadom na to, že módne chute Viktora a Rolfa sú vždy podčiarknuté surrealizmom, niektoré snové prvky nechýbali ani v tejto kolekcii. Prevláda však prekvapivá klasikaBujný efekt šiat zvýraznili konštrukčné detaily v podobe mašlí a kvetov z hodvábu. Veľmi dievčensky pôsobia golieriky a princeznovsky zasa kaskádovité asymetrické tylové sukne. Materiálovo prevláda satén, hodváb, taft a tyl s matnou povrchovou úpravou inšpirovanou japonským krajčírstvom. Dizajnéri kládli veľký dôraz na siluetu, grafické línie, sebavedomé prvky a dramatické objemy, ktoré definujú dizajn šiat. 


Nechajte sa zlákať inovatívnym vzhľadom šiat a nekonečnými metrami tylu, vďaka ktorým sa budete cítiť kráľovsky!


1

2

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Francesca Miranda: Koketná ženskosť skrytá vo svadobných šatách
Svadobné šaty Roz la Kelin: Najvyššia forma umenia
Kolekcia pre družičky plná farieb!
Svadobné šaty Jordi Dalmau: Pocta svetovým maliarom

3

4

Svadobné šaty podľa vašich predstáv nájdete v katalógu firiem:


Svadobné šaty


5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Chceli by ste byť nevestou Viktora & Rolfa?



Zdroj:
Viktor & Rolf
Katarína Mikulcová | 14.11.2016, 15:00