Svadobné mamy podľa Valery: Zaslúžite si vyzerať krásne!

Kedysi dávno sa od svadobných mám očakávalo, že si oblečú korpulentné šaty buď vo vyblednutých odtieňoch béžovej, alebo v pastelových farbách pripomínajúcich veľkonočné vajce. Našťastie, toto je už minulosť. Dnes, keď už dizajnéri môžu slobodne vyjadriť svoje krajčírske cítenie, sa módne možnosti stali bezhraničnými. My vám v článku prezradíme zopár skvelých rád, ako postupovať pri výbere šiat, a ukážeme vám niekoľko modelov, ktoré ponúka svadobný salón Valery. Isto si vás získajú nápaditosťou a nádherným strihovým a materiálovým prevedením. V skratke - budete si mať z čoho vybrať!
valery_kostym_titulka

Rady a tipy pre svadobné mamy

Dôležité je vybrať si také šaty, v ktorých sa počas celého svadobného dňa i noci budete cítiť pohodlne a príjemne a zároveň budú lichotiť vašej postave. Berte do úvahy pripomienky nevesty a ženícha, ktoré sa týkajú štýlu, farby a stupňa formálnosti svadby. 

Je vhodné počkať, kým nevesta vyberie šaty družičiek a potom začať nakupovať. Môžete si vzorku ich textílie vziať so sebou - bude to užitočné pri hľadaní zosúlaďovacieho odtieňa. Ak však nevesta netrvá na zladení farieb svadobnej skupiny, riaďte sa svojím vkusom a radami odborníkov. Pri farbách platí iba jedna nemenná zásada: Vyhnúť sa všetkému, čo je v rovnakej farbe ako šaty nevesty. Hoci si zaslúžite vyzerať ohromujúco, hviezdou dňa je nevesta


svadobnamama_7


Elegancia, primeranosť, štýl

Pri výbere šiat nezabudnite vziať do úvahy aj ročné obdobie a s ním súvisiace počasie, a tiež kultúrne a náboženské zvyky. Vždy majte na pamäti tieto tri slová: elegancia, vhodnosť a štýlovosť - a nimi sa riaďte pri výbere šiat. V každom prípade sa treba vyhnúť prehnanej extravagancii.

Obvykle si kupuje šaty najprv matka nevesty a potom konzultuje svoj výber s matkou ženícha. Šaty matiek sa však nemusia zhodovať (farebne ani strihovo), pokiaľ si to nevesta výslovne neželá, ale mali by sa navzájom dopĺňať


Neexistujú žiadne osobitné pravidlá pre svadobné matky, aký majú zvoliť účes či make-up. Opäť však platí, že treba dbať na eleganciu. Určite sa vyhnite extravagantnému alebo príliš výraznému líčeniu. Váš make-up a účes by mali spolu s vašim vhodne zvoleným modelom kostýmu či šiat dotvoriť váš elegantný vzhľad, v ktorom sa odrazí vaša jedinečnosť a krása. Samozrejme, každá svadobná mama si chce užiť čerstvú manikúru a pedikúru deň pred svadbou a v deň svadby sa nechať skrášliť kaderníkom a vizážistom. Príliš často sa však stáva, že si make-up a účes spravia samy v prospech svojich detí. Avšak, milé svadobné mamy, nezabudnite, že je to aj váš špeciálny deň a zraky hostí sa budú uperať aj na vás! Okrem toho, aj keď sa dokážete krásne nalíčiť či učesať, počítajte so stresom, ktorý spôsobí, že to v deň svadby vašej dcéry či syna nezvládnete tak dobre ako inokedy.

 Doprajte si preto všetky služby od profesionálov a užite si tento výnimočný deň plnými dúškami! 


Svadobný salón Valery- najväčšia kolekcia kostýmov pre svadobné mamy na Slovensku

Podľa odborníkov by si mali svadobné mamy začať hľadať svoje šaty najneskôr tri mesiace pred svadbou, aby mali čas na prípadné špeciálne požiadavky a zmeny. 

Svadobný salón Valery, ktorý sídli v Banskej Bystrici ponúka už viac ako 10 rokov svadobné šaty, obleky a žakety pre ženíchov aj luxusné spoločenské šaty a kostýmy pre svadobné mamy, spoločenské šaty pre svadobných hostí a plesové šaty. Prezrite si niektoré z ich modelov, z ktorých srší pôvab a elegancia. V nich rozhodne nebudete sivou myškou!

valery_kostym_2

Vhodnou voľbou sú jednoduché krátke šaty skombinované s krajkovým kabátikom s 3/4 rukávom alebo krátkym jednofarebným kabátikom. Rozhodne sa treba prikloniť skôr k sukniam tesne nad kolená, v ktorých vyniknú štíhle nohy a váš vzhľad nebude pôsobiť nevkusne. Netreba sa však báť ani dlhých šiat, tie nie sú iba výsadou nevesty. 

Ak by ste aj váhali, ktorý strih či farba je vhodná pre vás, váš typ postavy či vek, nechajte si poradiť u odborníčok v salóne Valery.

Klobúčik či fascinátor - dokonalý doplnok pre dámu v kostýme

Zaujímavým doplnkom môže byť klobúk či fascinátor alebo aj ozdobná brošňa. Je škoda, že dámy si ešte stále celkom netrúfajú na tak krásny a štýlový doplnok, akým je klobúčik či fascinátor. Pritom robí s vizážou priam zázraky - geniálne dotvorí vzhľad a dodá výzoru naozaj slávnostný vzhľad. 


Čo sa týka farieb, na letné svadby sú vhodné pastelovejšie farby, ako sú tyrkysová, fuksiová či azúrovo modrá. Pre zimné svadby sú príznačné zemitejšie a tmavšie farby: tmavomodrá, bordová alebo tmavohnedá. Stále populárna je aj staroružová, zlatá, strieborná a tiež púdrové odtiene.

Čo sa týka topánok, jednoznačne zvoľte opätky. Či už siahnete po vyšších, alebo nižších, majte na pamäti, že v nich prežijete celý deň a noc. Prípadne si kúpte dva páry - jedny na oficiálnu časť, druhé na hostinu, aby vaše nohy zvládli tancovať až do skorého rána.

Netreba zabudnúť ani na skrýšu na všetky svadobné náležitosti - rúž, mobilný telefón, vreckovky, ihlu s niťou... Vyhnite sa veľkým kabelkám, zvoľte skôr malé, listové kabelky, ktoré budú v tento významný deň nielen vaším pomocníkom, ale aj štýlovou ozdobou.


valery_kostym_1

A ešte jedna veľmi dôležitá rada na záver: Milé svadobné mamy, nezabudnite si pribaliť úsmev!



Foto:
salonvalery.sk
Katarína Mikulcová | 19.12.2016, 16:00

Fotogaléria

svadobnamama_6svadobnamama_16svadobnamama_15svadobnamama_13svadobnamama_11svadobnamama_17svadobnamama_20svadobnamama_6svadobnamama_16svadobnamama_15svadobnamama_13svadobnamama_11svadobnamama_17svadobnamama_20svadobnamama_6svadobnamama_16svadobnamama_15svadobnamama_13svadobnamama_11svadobnamama_17svadobnamama_20svadobnamama_6svadobnamama_16svadobnamama_15svadobnamama_13svadobnamama_11svadobnamama_17svadobnamama_20svadobnamama_6svadobnamama_16svadobnamama_15svadobnamama_13svadobnamama_11svadobnamama_17svadobnamama_20svadobnamama_6svadobnamama_16svadobnamama_15svadobnamama_13svadobnamama_11svadobnamama_17svadobnamama_20svadobnamama_6svadobnamama_16svadobnamama_15svadobnamama_13svadobnamama_11svadobnamama_17svadobnamama_20