Svadobné šaty Oksana Mukha: Kráľovná púští

Nepopierateľný zmysel pre detail má kolekcia tejto svetoznámej módnej návrhárky, pôvodom Ukrajinky. Spája jedinečné strihy, zvýrazňujúce siluetu nevesty, a každý model sa pýši vlastným príbehom... Príbehom, ktorý je utkaný z nádherných látok, zdobený lákavými výšivkami a čipkou a umocnený hrejivými lúčmi púštneho slnka.
titulkaoksanaupe

Oksana Mukha: Vlastné svadobné šaty za jednu noc...

Koncom 80. rokov 20. storočia sa rozpadol Sovietsky zväz a pre mladé nevesty to bolo ťažké obdobie. Oksana, na popud svojho budúceho manžela neváhala a ako absolventka módneho dizajnu si za jednu noc ušila svadobné šaty podľa svojich predstáv. A vtedy sa zrodila myšlienka vytvoriť vlastný módny dom so svadobnými a večernými šatami. V roku 1991 začala šiť svadobné šaty vo svojom apartmáne a z rodinného podniku sa razom stala úspešná spoločnosť. Oksana prešla dlhou a náročnou cestou, no postupne si získala obdiv a dôveru zákazníkov a neskôr aj niekoľko významných ocenení. 



Oksana Mukha: Kolekcia 2017

Je veľmi lákavá najmä pre nevesty, ktoré sa neboja byť naozaj zvodné. Ohromujúci zážitok je výsledkom kontrastu priedušných látok a hustého mraku tylových sukní, ktoré majú obdivuhodnú dĺžku vlečky, niekedy aj vyše troch metrov! Väčšinou sa dajú pripevniť gombíkom, aby sa po oficiálnom obrade mohla nevesta venovať oslave a cítiť sa ľahko a pohodlne. Pre Oksanin štýl sú typické výšivky a iluzívne ornamenty, pripomínajúce tetovanie, ktoré zdobia chrbát nevesty. Ručne vyrobená čipka je dominantou korzetov, ktorá spolu s perlami alebo kryštálmi Swarovski nie je jedinou prednosťou svadobných šiat tejto uznávanej dizajnérky. 

Je zrejmé, že aj u našich východných susedov majú dizajnérky skvelé nápady a šikovné ruky. 


liliana

lila

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Christos Costarellos: 10 najkrajších svadobných šiat
Rosa Clará 2017: Svadobné šaty, ktoré unikajú všednosti...
Svadobné šaty Blumarine: Záruka ženskosti a štýlu
Svadobné šaty Oscar de la Renta: Inšpirované všetkými druhmi flóry
Kolekcia pre družičky plná farieb!

libia

khalissa

jadice

amadea

amadea

Aj vy máte pri pohľade na fotografie pocit, že leto je už za dverami? 


Foto:
Oksana Mukha
Katarína Mikulcová | 2.5.2017, 16:00