Jablko či hruška? Ukážeme vám svadobné šaty na rôzne typy postáv!

Pri výbere svadobných šiat existuje jeden naozaj jednoduchý spôsob, ako sa rozhodnúť správne. Pýtate sa aký? Stačí si vybrať siluetu svadobných šiat, ktorá zvýrazní vaše pôvabné krivky a skryje nedokonalosti. Jablko, hruška, presýpacie hodiny, obdĺžnik alebo obrátený trojuholník? Prečítajte si tento článok a zistite, ktorý z týchto piatich najdôležitejších typov tela najlepšie definuje vašu postavu. A nezabudnite, nemusíte sa jednoznačne zaradiť iba do jednej kategórie.
titulkanova
Je ito výnimočný deň v živote ženy, kedy vyzerá nádherne a aj sa cíti najkrajšie. Je to fantastické... je to zvláštne... Je to luxusné! Všetko v jeden deň a všetko v jedných šatách. V šatách, ktoré musia žiariť spolu s ich nositeľkou. Neexistujú žiadne pravidlá, ako nájsť vysnené svadobné šaty, no existujú tipy, ktoré vám môžu pomôcť. A jedným z nich je určenie tvaru svojho tela, vďaka čomu dokážete upriamiť pozornosť tam, kam chcete, a minimalizovať ju tam, kde nie. Spolu s nájdením správnych šiat pre váš typ tela však existujú ďalšie náležitosti, ktoré môžu byť nápomocné pri vyberaní svadobných šiat:

1. Dôverujte svadobnému poradcovi v salóne či krajčírke, ktorá vám šije šaty.
2. Nebojte sa skúšať viacero šiat. Neupnite sa celkom na vaše predstavy.
3. Ešte pred odchodom na skúšku šiat si spravte make-up a vlasy. Budete mať zo seba lepší celkový dojem.
4. Zoberte so sebou aj "podpornú posádku", t. j. družičky, kamarátky, mamku. Bude vám veselšie a vezmete do úvahy aj ich názory.


jablko_skica

Ste jablko, ak ste najobjemnejšia okolo trupu. 


Pri výbere svadobných šiat si vyberajte nevýrazné výstrihy. Siluetu si predĺžite vysokým pásom a sukňou, ktorá je skôr nadýchanejšia ako pri tele. Najvhodnejšie sú áčkové strihy sukní, ktoré zamaskujú plnšie boky, rovnako ako objemné balónové sukne. Určite sa vyhnite šatám v štýle morskej panny, ktoré by zbytočne zvýraznili najširšiu časť vášho tela, a tiež hlbokým výstrihom, ktoré by pôsobili vulgárne.


jablko_rebeccaingram1
Rebecca Ingram

jablko_bhldn
BHLDN

jablko_rebeccaingram
Rebecca Ingram
hruska_skica

Ste hruška, ak máte boky širšie ako ramená/prsia.


Správnym výberom svadobných šiat by ste mali vytvoriť rovnováhu bokov i trupu a upriamiť pozornosť na hornú polovicu tela. Skvelými možnosťami sú šaty bez ramienok, s véčkovým výstrihom alebo s vystrihnutým chrbátom. Spodnú polovicu tela skvele zamaskujete v šatách s áčkovým strihom, no ak sa rozhodnete na ňu poukázať, nebojte sa siluety morskej panny, ktorá zvýrazní vašu sexi líniu, alebo šiat s jednoduchou rovnou líniou. Neodporúčame vrstvené šaty alebo šaty s nadbytkom volánov.


hruska_hayleypaige
Hayley Paige

hruska_tarakeely
Tara Keely

hruska_bhldn
BHLDN

hruska_alvinavalenta
Alvina Valenta


hodiny_skica

Ste presýpacie hodiny, ak máte ramená, prsia a boky zhruba v rovnakej veľkosti, ale váš pás je aspoň o 25 % tenší ako boky.


Využite skutočnosť, že máte vrch aj spodok tela zhruba v rovnakom pomere, a ukážte svoje krivky. Vašej siluete ulahodí strih morskej panny, ale aj áčkový strih sukne či sukňa voľne padajúca pod prsiami. Nebojte sa ukázať váš štíhlejší pás a upozornite naň opaskom alebo ozdobou z kryštálikov či drahokamov. 


hodiny_alynebyritavinieris
Alyne by Rita Vinieris

hodiny_pronovias
Pronovias

hodiny_bhldn
BHLDN

hodiny_lazaro
Lazaro

hodiny_rosaclara
Rosa Clará

obdlznik_skica

Ste obdĺžnik, ak máte ramená, prsia a boky zhruba v rovnakej veľkosti a pás nie je oveľa menší. Ide o atletický typ postavy.


Tomuto typu postavy chýbajú krivky. Chcete ich pridať? Vyberte si šaty s pridaným objemom a výraznejšími detailmi na hrudníku aj bokoch, aby ste mohli vytvoriť ilúziu siluety presýpacích hodín. Na vrch tela upriamite pozornosť šatami bez ramienok, véčkovým výstrihom či hravými detailmi na rukávoch. Na spodok tela upozorníte šatami so strihom morskej panny. Skvelou voľbou je tiež empírový strih šiat so zvýrazneným pásom, napr. korálkami či minisukničkou (viď. svadobné šaty od Tara Keely). 


obdlznik_blushbyhayleypaige
Blush by Hayley Paige

obdlznik_marchesa
Marchesa

obdlznik_tarakeely
Tara Keely

obdlznik_hayleypaige
Hayley Paige


obratenytrojuholnik

Ste obrátený trojuholník, ak sú vaše ramená/prsia väčšie ako boky. 


Tento typ postavy je chlapčenský, preto je nevyhnutné zjemniť ho a vybrať veľmi ženské a pôvabné strihy. Ak máte výrazné ramená a rozhodnete sa pre šaty bez ramienok, odporúčame ľahučký pláštik, ktorý plecia zakryje a celková vizáž nevesty bude pôsobiť romanticky a tajomne (viď. svadobné šaty od BHLDN). Pozornosť od objemnejších pŕs odpútate balónovou sukňou, ktorú zvoľte hravú, nadýchanú, s výraznými detailmi.


trojuholnik_marchesa
Marchesa

trojuholnik_bhldn
BHLDN

trojuholnik_moniquelhuillier
Monique Lhuillier

Foto:
staciebridal.com
galérie módnych návrhárov
Katarína Mikulcová | 11.8.2017, 10:30