Veľký svadobný plánovač: 4 až 6 mesiacov do svadby

Prechádzame do druhej polovice svadobných príprav, v ktorej venujeme zvýšenú pozornosť takmer všetkým svadobným záležitostiam, ktoré ešte nie sú finálne uzavreté. Je načase mať na poriadku svadobných dodávateľov, objednávky a rezervácie, pretože nesmiete dovoliť, aby vám niečo tesne pred svadbou robilo vrásky. Takže tu je ďalších 10 bodov, ktoré vám pri organizácii svadby pomôžu. PS: Mnohé z nich budú pre nevesty skutočne príjemné.
46
V druhej polovici svadobných príprav sa trošku viac zameriate na seba, hlavne na svoj vzhľad. Treba vybrať finálny model svadobných šiat, poobzerať sa po svadobnom obleku, udržiavať formu cvičením a zároveň sa intenzívnejšie venovať zdraviu pleti a vlasov. Nech je výsledný efekt dokonalý. Svadba je tu už za polroka a vy sa ani nestihnete čudovať, ako ten čas rýchlo ubehne :)



1. FINÁLE objednávok a rezervácií


Ten vzletný názov sme tomuto bodu nedali len tak. Do finále musíte dotiahnuť všetky dôležité záležitosti, a to sú:

Aranžér/aranžérka/kvetinár/kvetinárka – nechajte si poradiť pri výbere svadobnej kytice a pierka pre ženícha. Vyberte kvety na výzdobu sály, svadobného auta, kostola a kytice pre rodičov.

Cukrár/cukrárka – dohodnite sa na množstve, druhoch a cene zákuskov. Taktiež vyberte vzhľad hlavnej svadobnej torty, ktorá je zvyčajne tón v tóne s farbami a ladením svadobnej výzdoby.

Miesto svadobnej hostiny – overte si dátum, čas a miesto svadobnej hostiny. Oznámte personálu požiadavky týkajúce sa svadby a povedzte im predbežný počet hostí (ten sa totiž môže zmeniť aj tesne pred svadbou, preto predbežný).

Miesto svadobného fotenia – ak ide o miesta, ktoré si treba vopred rezervovať, je čas to urobiť.

Fotograf/fotografka – dohodnite si stretnutie, na ktorom ozrejmíte fotografovi vaše predstavy, miesta, ktoré ste na fotenie vybrali, a celkové ladenie svadobného fotenia (štýl, téma), ak ste tak neurobili už skôr.

Svadobné oznámenia/menovky – svoju predstavu zúžte na jeden konkrétny návrh. Je čas objednať alebo tvoriť oznámenia a menovky vlastnoručne :)

Svadobné zvyky/tradície - ak ste ich organizáciu nenechali na starejšieho, mali by ste objednať folklórny súbor, ktorý vám urobí čepčenie, a dohodnúť sa s DJom alebo hudobnou skupinou na sprievodnom programe.

Svadobné noviny – portfólio s textami a fotografiami odovzdajte grafickému štúdiu, ktoré svadobné noviny spracuje. PS: Nie je na škodu, ešte pred odovzdaním portfólia, dať texty na korektúru skúsenej editorke/korektorke ;)


Krásne citáty na svadobné oznámenia nájdete tu:
Najkrajšie myšlienky o láske z pera slávnych osobností
Krásne citáty o láske na svadobné oznámenia


objednavky

2. Rezervácia svadobných šiat

Prešli ste nespočetné množstvo svadobných salónov a je viac ako isté, že v jednom z nich ste našli svadobné šaty, ktoré vám sedeli najviac a boli presne podľa vašich predstáv. Je čas si ich zarezervovať a dohodnúť sa na termíne skúšky svadobných šiat po úprave. Ak ste sa rozhodli zveriť svadobné šaty do rúk krajčírky, spolupracujte s ňou na ich realizácii, nevynechajte ani jednu skúšku a vyšperkujte si ich, ako sa vám zapáči. PS: Nezabudnite na závoj a doplnky


K téme by vás mohlo zaujímať:
Svadobné šaty (Katalóg firiem)
Svadobné šaty 2017
Svadobné šaty 2018


svadobnesaty

3. Nezabudnite na oblek pre ženícha!

Je nevyhnutné zapájať do svadobných príprav aj ženícha, nech môže byť aj on užitočný. Je isté, že pri výbere pánskeho obleku sa na chvíľu stane stredobodom pozornosti všetkých zúčastnených. Vyberajte kvalitný, dobre sadnúci svadobný oblek, vo farbe, ktorá bude vzbudzovať dojem elegancie a dokonalého štýlu, a bude skvele ladiť k celkovej vizáži nevesty. Preto je vhodnejšie obzerať sa po obleku až vtedy, keď už má nevesta zarezervované šaty. K obleku treba tiež nájsť aj košeľu, motýlika či kravatu, manžetové gombíky a topánky. V súčasnosti sú hitom veselé farebné ponožky pre ženícha i družbov a taktiež blázniví motýlikovia. A ešte malý tip na darček od nevesty... Nie je nič krajšie a symbolickejšie, ako darovať budúcemu manželovi manžetové gombíky s dátumom svadby alebo v dizajne či štýle, ktorý je mu blízky ;) 



K téme by vás mohlo zaujímať:
Svadobný oblek (Katalóg firiem)
Svadobná obuv a doplnky (Katalóg firiem)
Pánska móda
Všetko pre ženícha


oblek


4. Svadobné topánky pre nevestu

Biele či farebné, sandále či lodičky – možností je veľa a všetky sú prijateľné. Záleží od vášho vkusu a ročného obdobia. Určite sa nebojte vytvoriť kontrast - biele svadobné šaty a pastelová farba topánok - je to veľmi štýlové a v súčasnosti u neviest veľmi obľúbené. My máme v našom katalógu firiem značky svadobných topánok, ktoré vašu nohu udržia v pohodlí celý deň i noc. A viete, čo treba so svadobnými topánkami ihneď po kúpe urobiť? Rozchodiť ich. Nech vás vo svadobný deň neprekvapia otlaky a máte neustále úsmev na perách :)


K téme by vás mohlo zaujímať:
Gianvito Rossi: vášeň pre (svadobné) topánky
Dokonalé svadobné črievičky Jimmy Choo na rok 2017
Nicholas Kirkwood: Skvosty zvané svadobné topánky
Svadobné topánky? Nie, skvost!
Manolo Blahnik: Ikonické svadobné topánky na rok 2017!


topanky

5. Svadobné menu

Teraz je ten správny čas zamyslieť sa nad tým, aké jedlo bude súčasťou vášho svadobného menu. Najvhodnejšie bude dohodnúť sa s vaším dodávateľom v hoteli alebo reštaurácii, kde sa bude konať svadba. Či už sa rozhodnete pre klasické jedlá, alebo skúsite aj niečo netradičné či exotické, ujednoťte si počet chodov a dbajte na to, aby boli pestré a nie príliš nezdravé. Určite nezabudnite na ovocné misy. Neobjednávajte zbytočne veľa jedla, skúste nájsť optimálnu hranicu, aby boli všetci zúčastnení spokojní. Riaďte sa heslom: „Radšej menej a kvalitne.“

K téme by vás mohlo zaujímať:
Hotely, kaštiele, reštaurácie (Katalóg firiem)
Pustite na svadbe ovocný hit


wedding

6. Zorganizujte stretnutie s družičkami a družbami

Konzultujte s nimi všetko, čo je vám nejasné a s čím potrebujete pomôcť. Pri všetkých handmade aktivitách zamestnajte aj šikovné ruky družičiek. Spoločne vyberte farbu družičkovských šiat. Vychádzajte z témy a farby svadby. Môžete spoločne navštíviť aj obchody so spoločenských šatami. Muži to majú o čosi ľahšie, keďže budú všetci v oblekoch, ale môžu sa dohodnúť na spoločnej vizáži – rovnaké briadky, motýlikovia alebo ponožky. V neposlednom rade je dôležité zorganizovať rozlúčku so slobodou, ale to už by malo byť v réžii družbov a družičiek.

K téme by vás mohlo zaujímať:
Spoločenské šaty (Katalóg firiem)
Pronovias pre družičky: Na okamih kráľovnou!
Družičky, hľadáte krásne šaty? Vybrali sme najkrajšie!
Ako povedať „zbohom“ slobode


druzicky


7. Darčeky pre hostí

Ide o svadobnú tradíciu prekvapiť hostí nejakou drobnosťou, ktorá im bude vašu svadbu pripomínať. My sme vám už na našom webe ukázali niekoľko tipov na tento druh darčekov. Určite sa snažte darčeky ladiť s farbou svadobnej výzdoby a keď sa dá, tak aj s témou. Predsa len sa budú vynímať na svadobných stoloch. A ak máte šikovné ruky, vyrobte originálny darček vlastnoručne.

K téme by vás mohlo zaujímať:
Originálne tipy na darčeky pre svadobných hostí


daryprehosti


8. Cvičte, dámy aj páni!

Ak chcete vo svadobných šatách vyzerať dokonale a na svadobnom parkete vydržať so skvelou kondíciou až do skorého rána, je čas venovať sa svojmu telu. Začnite zľahka – strečing, krátky beh, malá gymnastická zostavička... A stále si klaďte latku vyššie. V teplých mesiacoch bicykel, korčule, beh, v chladných mesiacoch posilňovňa či fitness centrá. Verte mi, že nie je nič povzbudivejšie, ako kolektívne cvičenia. Piloxing, intervalové tréningy, TRX, zumba... Skvele sa odreagujete, zabavíte, telo sformujete a pritom ešte vyplavíte milióny „šťastných“ hormónov. A zavolajte aj družičky! Určite sa vyhýbajte drastickým diétam, skôr sa prostredníctvom cvičenia pokúste odbúrať všetok predsvadobný stres. Pre pánov platí to isté, no namiesto kolektívnych cvičení si radšej užite „posilku“ s kamarátmi. 


cvicenie

9. Starostlivosť o pleť a vlasy

Tento bod sa týka väčšmi neviest. Je načase venovať svojej pleti a vlasom zvýšenú starostlivosť. Doprajte si niekoľkokrát do mesiaca kozmetické ošetrenia, ktoré vašu pleť vyživia a rozžiaria. V každom ročnom období sa o ňu starajte používaním kvalitných produktov a vedzte, že v deň svadby budete žiariť. Čo sa týka starostlivosti o vlasy, platí to isté. Zverte sa do rúk vlasovej odborníčky, ktorá vám pred svadbou urobí niekoľko ozdravujúcich kúr, aby vaše vlasy pôsobili zdravo a vitálne. Navyše sú všetky tieto procedúry dokonalým relaxom pre telo i myseľ. Pretože dôležitá nie je iba vonkajšia krása, ale i vnútorná.

K tejto téme by vás mohlo zaujímať:
Móda a krása


vlasyaplet


10. Hurá, medové týždne!

Posledný bod nášho svadobného plánovača býva už klasicky veľmi príjemný a povzbudzujúci. Tentokrát vám musíme pripomenúť jednu milú posvadobnú udalosť, na ktorú sa pomaly treba začať pripravovať. Svadobná cesta. Myslíte si, že na jej plánovanie je ešte priskoro? Nie, nie, práve teraz je ten správny čas obzerať si katalógy cestovných kancelárií. Pri kúpe dovolenky pol roka vopred totiž môžete získať výhodné zľavy. Nehovoriac o tom, aké je príjemné, len tak si večer sadnúť a vyberať miesto, kde z vás opadnú svadobné starosti a oslávite váš manželský zväzok a lásku pekne vo dvojici. Predpokladáme, že táto predstava vás nadchla, a už listujete! :)

K téme by vás mohlo zaujímať:
Svadobná cesta (Katalóg firiem)
Sladké kúzlo medových týždňov
8 dôvodov na romantickú dovolenku v júni
Chalkidiki prajú zaľúbeným
Svadobná cesta do rozprávkovej krajiny Omán



Cítite to? Veľký deň sa nenávratne blíííži! 


svadobnacesta




Veľký svadobný plánovač, 1. časť:

10 až 12 mesiacov do svadby 





Foto:
Pixabay, Pinterest, Tara Keely (svadobné šaty)
Katarína Mikulcová | 4.10.2017, 15:00