Lenka & Anton: Túžime žiť život plný lásky s kŕdľom deťúreniec

„Dlho sme sa odhodlávali, až sme sa na to vrhli," takto sa dá v jednej vete zhrnúť, čím si od zrodu vzťahu až po jeho svadobné finále prešli manželia Lenka a Anton. Oni sami tvrdia, že to bola láska na prvý pohľad „s oneskoreným priebehom"... Veď predsa nie je dôležité, ako dlho sú dvaja ľudia spolu, ale ako to cítia, a aj napriek tomu, že manželia nenosia povestné „ružové okuliare", sú stále väčšmi zamilovanejší. „Počas toho síce krátkeho, avšak veľmi intenzívneho obdobia, sme si prešli kadečím, ale to nás iba viac spojilo a presvedčilo o tom, že patríme k sebe,“ s úsmevom prezrádza nevesta. A aká bola ich svadba? Prezradíme, že romantická, úsmevná, dojímavá a plná lásky - ako z rozprávky!
ttulkaantonlenka


Tá pravá je iba jedna...

Jeden po druhom neustále „pokukovali“, Lenka sa Antonovi páčila, Anton bol v Lenkiných očiach vždy špeciálny, no i tak si cestu k sebe hľadali dlho... A nesmieme zabudnúť pripomenúť, že Lenka bola Antonova šéfka v práci. „Bolo pre mňa veľmi ťažké ju osloviť,“ vracia sa v spomienkach na ich začiatky Anton a s úsmevom pokračuje, „tá pravá iskra preskočila v jedno krásne popoludnie na Námestí SNP v Bratislave, keď sme sa pracovne stretli pred mojím odchodom na pracovnú cestu. Keď som ju uvidel, ako prichádza k môjmu autu, bol som úplne očarený jej krásou a nevedel som z nej spustiť oči. Chcel som ju vziať do auta a vziať so sebou.“ To sa, samozrejme, nestalo, ale Anton na ňu stále myslel, aj keď nemal odvahu zavolať jej a pozvať ju na rande. Kým sa tak stalo, prešiel skoro rok. No podľa jeho slov to bolo neskutočne krásne, pretože v tom momente zistil, že ona je tá pravá...


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Si svetlo mojich očí, moja láska...

Odkedy si k sebe našli cestu, všetko prebiehalo tak nevinne až rozprávkovo, preto Lenka nadobudla pocit, že sú spolu už celé desaťročie, no reálne to boli 2 roky – tie najkrajšie v ich životoch. Samotný vstup do manželstva teda pre nich znamenal významný posun a prehĺbenie vzťahu do vážnejšej podoby. Bol to okamih, keď sa rozhodli prežiť zvyšok života spolu, založiť si rodinku a spolu aj zostarnúť. A keď sa zamysleli nad tým, čo jeden na druhom obdivujú a v čom spočíva čaro ich lásky, uvedomili si toto:

Anton: „Lenka je veľmi láskavá a obetavá, vie, čo chce, a môžem sa na ňu spoľahnúť. Je vo všetkom svedomitá a má rada všetko na poriadku. Pre mňa bolo uzavretie manželstva s Lenkou prehĺbením nášho nádherného vzťahu, rozhodnutím zostať spolu navždy.“

Lenka: „Na Antonovi si vážim jeho láskavosť a skutočnosť, že sa na neho môžem stopercentne spoľahnúť. V počiatkoch nášho vzťahu mi bol oporou v zložitej rodinnej situácii, a tým si úplne získal. Aj keď ja som sa trošku bránila, no neubránila :). Medzi jeho pozitíva patrí jeho chladná hlava a jasná myseľ (na rozdiel od mojej horúcej a tvrdej baranej), romantizmus a citlivosť... a to, že vie urobiť najlepší vývar na svete!


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Budeš moja?

Anton chcel pre Lenku niečo špeciálne, a tak sa vybral do predajne ALO Diamonds, aby vybral ten najkrajší prsteň podľa predstáv budúcej snúbenice. A teraz niečo pre vás, milí páni. Pozorne čítajte, ak chcete vedieť, akým spôsobom zmerať obvod prsta svojej milej. Anton vyskúšal túto nenápadnú techniku: „Asi tak 3 – 4 dni pred tým, ako som šiel prsteň kúpiť, som Lenke v noci, keď spinkala, tajne zmeral šnúrkou obvod prsta, aby som zistil veľkosť, takže som šiel na istotu. To, že ju chcem požiadať o ruku, som vedel už po pár mesiacoch strávených s ňou. Tajne som pripravil srdiečko z čajových sviečok, ktoré som chcel pred jej príchodom všetky zapáliť. Ona mi však volala, či po ňu neprídem do práce. Povedal som, že nemôžem, takže prišla pešo. Bol to pekný kúsok, asi 1,5 kilometra (smiech). Myslím, že nebola nadšená, že som mal „iné povinnosti“, aj keď netušila aké.“ Musíme uznať, že Anton bol naozaj nápaditý a neoblomný vo svojom veľkom pláne :). 

Keď prišla Lenka domov, Anton ju požiadal, aby si zavrela oči, lebo má pre ňu prekvapenie. Kľakol si do zapáleného srdiečka, povedal, aby otvorila oči a požiadal ju o ruku: „Chúďatko, bola úplne v šoku a asi pol minúty nevedela zo seba vydať ani slovo, až som sa zľakol, či ma neodmietne, ale nakoniec povedala ÁNO.“ Lenka si na to spomína takto: „Bol to šok, ale ten najkrajší, aký som za posledné obdobie zažila. Bola som veľmi šťastná a aj stále som.“

Svadobný deň Lenky & Antona



Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Dátum svadby: 3. 6. 2017 
Miesto svadobného fotenia: Budapešť, Maďarsko
Miesto svadobného obradu a hostiny: Château Gbeľany, Žilina
Svadobné šaty: Svadobný salón WEM, Bratislava - Atelier Pronovias 2018, model Raciela
Popolnočné šaty: Elisabetta Franchi 
Šaty na posvadobné fotenie: Jana Pištejová
Topánky nevesty: Badgley Mischka a Trussardi 
Svadobný oblek ženícha: Gutteridge, Milano a Hugo Boss
Motýlik ženícha: BeWooden 
Doplnky ženícha: Gutteridge, Milano 
Účes a mejkap nevesty: Boris Bordács 
Zásnubný prsteň: ALO diamonds 
Svadobné obrúčky: BISAKU: zlaté svadobné obrúčky
Kytica nevesty a kvetinová výzdoba: Svadobné a dekoračné štúdio AMBIENTES
Svadobná torta: Sweet cakes bakery 
Svadobné koláče: Lulus bakery, Sweet cakes bakery, Lucette patisserie, Mandlove by Martina Grňová, Be Fresh, FantastiCo, domáca produkcia 
Hudobná skupina na svadbe: Replay band 
Harfistka: Lucia Brezovská 
Čepčenie nevesty: Folklórny súbor Stavbár, Žilina
Doplnky na čepčenie: Čarbičková (parta z ruží), Folková (vyšívaný opasok na mieru)
Svadobné tlačoviny: Mikina Dimunová & Devin printing house, s. r. o.
Svadobná cesta: Je veľa destinácií, ktoré nás lákajú a ktoré by sme chceli navštíviť, avšak jedna špeciálne - túžime ísť na Hawai :). 
 

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Spokojná nevesta = spokojný ženích

Týmto heslom sa riadil ženích Anton, takže dal Lenke viac-menej voľnú ruku pri organizovaní všetkého, čo sa týkalo svadby. Tá so smiechom vraví: „Vložil osud do mojich rúk.“ Lenka sa ako veľká detailistka snažila, aby všetky maličkosti zapadali do seba ako puzzle a vytvárali ucelený celok: „Ako prvé sme začali riešiť miesto konania svadby, fotografa a kameramana. Čo sa týka posledných dvoch, naša voľba bola jasná od samého začiatku. Manželia Žitňanskí sú zohratá dvojka, skutoční profesionáli, ktorí si odvedú svoju prácu na jednotku s hviezdičkou a robia ju so srdcom a vášňou. Katka Žitňanská mi zároveň bola aj veľkou pomocníčkou a radcom pri výbere dodávateľov, za čo jej patrí veľká vďaka.“ 


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Darčeky pre hostí s príchuťou Talianska a Rakúska

Prvoradým cieľom manželov bolo, aby sa hostia cítili naozaj príjemne, aby im nič nechýbalo a aby si celú svadbu naplno užili spolu s nami. Pre svojich svadobných hostí prichystali aj milé darčeky s nádychom Talianska: „Boli to fľaštičky s extra panenským olivovým olejom dovezeným z Talianska od malého lokálneho dodávateľa. Chceli sme dať hosťom niečo praktické, čo aj účelne využijú, a priniesť „trochu Talianska“ do ich domovov.“ Na svadbách je predsa tradíciou obdarovať hostí a k fľaštičke oleja dali manželia vyhotoviť aj mini tortičky s priemerom 15 cm s príchuťou a vizážou ikonickej viedenskej Sacherovej torty: „Bola to vhodná voľba, keďže táto torta je trvácnejšia, chuťovo výborná a na vrchu torty bol náš monogram „L & A“ namiesto klasického „Sacher“.“

Lenka občas so žartom vraví (so všetkou skromnosťou), že by chcela byť hosťom na svojej svadbe: "Keď si raz náhodou budeme obnovovať manželský sľub, aspoň budem vedieť, ako na to, aby to bola žúrka, ako sa patrí."


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Svadobný styling Borisa Bordácsa

Lenka od začiatku vedela, kto by dokázal zrealizovať jej predstavu o svadobnom účese a mejkape: „Už dlhšie som sledovala prácu Borisa Bordácsa. Páčil sa mi jeho štýl a „rukopis“, takže nebolo veľmi o čom premýšľať. Boris je profesionál vo svojom odbore a už pri skúške som neverila, že som to ja.“ Nevesta teda uznáva, že samotný výsledok bol excelentný.


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Nákup svadobných šiat bez skúšania

Niekto si povie, že to je šialené – načo kupovať svadobné šaty, keď sa dajú požičať, a ešte k tomu bez skúšania... No Lenka má rada takéto spontánne „akcie“ a poväčšine sa jej vyplácajú. Nie nadarmo sa predsa hovorí: „Kto zaváha, ten... :).“ Lenka bola iba v jedinom salóne, v ktorom sa podľa nej doslova plnia sny neviest – vo Svadobnom salóne WEM. „Moja predstava bola jednoduchá – čisté línie, elegancia, rafinovanosť, ženskosť. Mali to byť šaty, ktoré zvýraznia mňa, ako nevestu, a nie šaty samotné. Vyskúšala som si asi 5 druhov šiat, no predsa som si počkala na novú kolekciu, ktorá mala čoskoro vyjsť, a vyplatilo sa,“ s nadšením spomína nevesta. V novej kolekcii značky Atelier Pronovias 2018 bol model Raciela, a to bol on, Lenkin vysnívaný. Bola to láska na prvý pohľad. A tak sa ho rozhodla kúpiť len na základe fotky. Uznáva, že keby v tej chvíli zaváhala, model by nestihol do svadby prísť, čo by neskôr veľmi ľutovala. 

Majka Miklánková, majiteľka svadobného salóna WEM, veľmi ochotne sledovala naskladnenie svadobných šiat, promptne ich objednala a ony vo štvrtok, tesne pred svadbou, prileteli expresne z Barcelony. „V salóne WEM sa potom vykonali posledné úpravy – skrátenie, zúženie, vybrali sme závoj, nádhernú čelenku do vlasov a mohla som sa vydávať,“ šťastne poznamenáva Lenka.


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadobné oznámenia s monogramom

Síce mala Lenka voľnú ruku, všetko starostlivo konzultovala s Antonom, i keď si to podľa nej celé zlepil dokopy až v deň svadby, lebo veď muži... :) Takto vznikli aj svadobné oznámenia navrhnuté veľmi talentovanou Mikinou Dimunovou, ktorú nevesta oslovila, či by im na svadbu neurobila niečo špeciálne, na mieru: „Mikinu som sledovala už dlhšiu dobu a veľmi sa mi páčilo svadobné oznámenie, ktoré vytvorila tenistke Dominike Cibulkovej, nehovoriac o iných jej úžasných projektoch, na ktorých sa podieľala. Na svadobných oznámeniach sa vynímal náš monogram a vzor. Tieto boli použité aj na zvyšné tlačoviny, na pozadie FunFace fotoboxu, na koláčiky, ba dokonca aj na servítky.“


030600432

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Ženích v gala obleku

Výber svadobného obleku pre ženícha prebehol hladko, vo všeobecnej spokojnosti všetkých zúčastnených. Anton spomína: „Pre mňa osobne to bolo úplne v pohodičke. Vyskúšal som si dva obleky a už pri druhom som Lenke vravel, že sa v ňom cítim super. Lenka si ma ešte celého obzrela a odsúhlasila ho.“


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Slzičky emócií a šťastia

...také neraz padnú hrdým mužom. Anton je toho živým príkladom. Moment, keď uvidel Lenku po prvýkrát prichádzať v nádherných svadobných šatách, sa mu navždy zaryl do pamäti a nenechal ho chladným. Aj Lenka považuje túto chvíľu za najemotívnejšiu: „Bola som plná lásky, nedočkavosti, očakávania a dojmov. Keď som prišla k Antonovi, bola som taká šťastná, že o chvíľu budeme svoji, a zároveň spokojná, že som to prežila bez ujmy. Chodník totiž pozostával zo štrkových kamienkov, takže to v črievičkách pre Popolušku nebolo jednoduché,“ s úsmevom tvrdí Lenka. 


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Počasie ako na objednávku

Svadobný deň ubehol veľmi rýchlo, nevesta by si priala, keby mal minimálne 48 hodín a aj to by bolo málo. Svadobný obrad bol civilný, nasledovali gratulácie a skupinové fotenie v záhrade Château Gbeľany. Našťastie počasie vyšlo ako na objednávku, čo bolo pre manželov i všetkých hostí krásnym bonusom. A čo sa dialo ďalej? Lenka prezrádza: „Po obrade sme sa presunuli na nádvorie, kde bolo tradičné rozbíjanie taniera a prípitok a potom šup do vyzdobenej sály, kde nás čakali naši milí hostia.“ Manželia stihli ešte pár portrétov a nasledoval klasický svadobný príhovor, spoločné kŕmenie z jedného taniera jednou lyžicou, prvý tanec a párty...


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Svadba pod palcom koordinátorky

Andrea Joríková zo svadobného a dekoračného štúdia Ambientes myslela naozaj na všetko, takže sa stíhalo všetko tak, ako sa malo: „Vďačíme jej za odbúranie stresu a povinností, vďaka čomu sme sa mohli venovať hosťom a užívať si deň. Nesmieme zabudnúť ani na svadobnú výzdobu v bielo-krémových tónoch s akcentmi zlatej farby, doplnenú luxusnými svietnikmi, v ktorých horelo veľmi veľa sviečok a dotvárali atmosféru. Sama som zostala očarená, keď som uvidela finálnu výzdobu.“ Lenka prezrádza, že od úžasu ani nevedela, kam sa má skôr pozerať. A my sa jej vôbec nečudujeme :).


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Sladkosti od výmyslu sveta

Nevesta je milovníčka sladkostí, čo sa odzrkadlilo aj v nekonečnom množstve rôznych druhov sladkostí, koláčikov, zákuskov a iných dobrôtok z cukru. Manželia mali na hostine typický sladký candy bar, na ktorom si dali veľmi záležať: „Žiadny kuchár neponúkal kompletnú ponuku, ktorá by sa približovala mojej predstave, čiže „uspokojiť všetkých“ – klasikov, milovníkov raw, bio, vegánskeho jedla, zdravo i menej zdravo sa stravujúcich ľudí, tých, ktorí sú bezlaktózoví atď. A tak sme koláčiky od rôznych dodávateľov rozdelili na sekcie.“ V candy bare si teda hostia mohli nájsť klasické rolády, moravské koláčiky a ďalšie „echt“ domáce dobroty od našej tety, laskonky, vanilkové rožky, rôzne linecké pečivo či bratislavské rožky. Lenka dokonca nakúpila v Miláne pár dní pred svadbou typické talianske „confetti“ – mandle obalené v rôznych druhoch čokolády, v rôznych polevách a príchutiach. Po všetkom sa len tak „zaprášilo“.


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Slaný bar s talianskymi chuťovkami

Okrem typického sladkého baru, nechýbal ani slaný bar, tzv. Italian corner, v ktorom boli rôzne talianske pochúťky priamo z Talianska, medzi ktoré patril citrónový likér Limoncello, typická talianska pálenka „grappa“, slané tyčinky „grissini“, ktoré výborne chutili s „prosciuttom crudo di Parma“. Ďalej nechýbali ani rôzne cukrovinky, sušené paradajky, artičoky a zelenina v náleve, parmezán a mnohé iné.


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadobná veselica, vtipný fotokútik a Aperol spritz s „fejkovým“ pomarančom

Podľa slov ženícha bola svadobná veselica žúrka so všetkým, čo k tomu patrí. Hostia sa buď bavili na parkete, kde hrala výborná kapela Replay band, prípadne chodili do fotokútika, kde bol k dispozícii FunFace fotobox, alebo chodili ostošesť na drinky k barmanovi, ktorého mali manželia zabezpečeného.

Neveste sa v súvislosti s barmanom spája vtipná príhoda: „Keď som už bola prezlečená do popolnočných šiat, prišla som za ním, že by som si aj ja dala nejaký drink. Jeho reakcia bola, že už bohužiaľ nič nemá. Naozaj všetky ingrediencie, čo mal aj nad objednaný rámec, minul a nezostalo nič. A „v civile“ ma vôbec nespoznal. Neskôr som podotkla, že som nevesta, a hneď na to sa začal ospravedlňovať, čo bolo veľmi zlaté. Nakoniec sa mi teda ušiel Aperol spritz so sušeným pomarančom, ktorý sa vraj vo vode zvlhčí. Odvtedy ho volám „fejkový pomaranč“,“ so smiechom poznamenáva Lenka.


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Čepčenie s prekrásnou partou z červených ruží

Tú vytvorila dizajnérka Čarbičková, ktorú môžete nájsť na SAShE.sk. Bola výrazná a práve preto bol kroj jednoduchšieho rázu. Pochádzal z okolia Žiliny, zdobil ho vyšívaný opasok s čatajským motívom od Folkovej taktiež zo SAShE.sk. Svadobné tradície boli zážitkom najmä pre talianskych hostí: „Pre nich to bola exotika, najmä pätnásťminútové vystúpenie Folklórneho súboru Stavbár zo Žiliny pred samotným čepčením. Všetci Taliani sa nahrnuli čo najbližšie k parketu a s úžasom čakali, čo sa bude diať.“ 


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

030613562


Predsvadobný stres? Preč s ním!

A ako na to, to už prezradí budúcim nevestám Lenka: „Myslím, že ako prvé by si nevesty mali rezervovať miesto svadby a minimálne fotografa, keďže bývajú často rezervovaní aj rok dopredu. Ani ja som netušila, že najprv si treba rezervovať všetko týkajúce sa svadby a potom je čas na výber ženícha (smiech). Zvyšok, ako je výzdoba, koláče, svadobné menu a zasadací poriadok má čas. My sme ho kvôli talianskym hosťom menili ešte si aj 2 dni pre svadbou. A prežili to všetci, takže „no stress“. Vhodné je zvoliť aj tému svadby, od ktorej sa potom odvíja zvyšok, a nemenej dôležité je určiť si priority prihliadajúc na rozpočet. Do toho, na čom vám najviac záleží, sa určite oplatí investovať aj viac. Svadba je moment, ktorý sa (väčšinou) už neopakuje, takže vyberajte starostlivo, no najmä si to užite, lebo je to VÁŠ deň.“ 


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Portrétne fotenie v Budapešti - meste plnom nostalgie a korenia (lásky)

Ohromné portrétne fotografie vznikli v srdci hlavného mesta Maďarska, ktoré robilo manželom prekrásnu kulisu. „Posvadobné fotenie v Budapešti bol náš nápad, no mali sme aj iné plány, ktoré mali byť realizované pred svadbou, avšak z časového hľadiska sme ich už nestíhali, čo bolo v konečnom dôsledku asi aj lepšie. Budapešť bola skvelá voľba. Boli sme tu s Antonom viackrát v minulosti na predĺženom víkende. Máme to tam radi vďaka atmosfére, pohostinnosti a relatívnej blízkosti. Mesto má svoje čaro a presne splnilo účel. Fotky odtiaľ patria medzi moje najobľúbenejšie,“ úprimne sa vyznáva nevesta.


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Svadobná fotografka a kameraman = zohraté duo

Nevesta Lenka vždy s obdivom sledovala krásne videá a fotografie manželov Žitňanských a sama pre seba si vravela, že keď sa raz bude vydávať, tak s nimi... A vyšlo to. „Odporúčame ich všetkými desiatimi, lebo aj vďaka profesionalite a ľudskosti máme do konca života nádherné spomienky v podobe fotiek a videa. Spolupráca so Žitňanskými je okrem kvalitného výsledku práce aj bonusom navyše, keďže boli vždy k dispozícii, keď bolo treba,“ pochvaľuje si Lenka. Aj prvé stretnutie bolo veľmi príjemné, povedali si navzájom svoje predstavy a plány. Podľa slov nevesty samotný deň „D“ dopadol aj vďaka nim skvele, lebo vytvorili veľmi dobrú atmosféru: „Ani neviem, kedy stihli to všetko, čo stihli.“


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Dychberúce fotografie Katky Žitňanskej

Keď teda Lenka s Antonom prišli do Budapešti, ubytovali sa, zavolali si taxík a anglicko-maďarsky sa dopravili, kam potrebovali. „Celá táto zahraničná akcia prebehla z večera do rána. O piatej ráno sme štartovali z hotela, aby sme sa vyhli turistom a mali mesto iba pre seba. Behom troch hodiniek boli fotky nafotené, video natočené, a tak sme sa spokojní mohli vrátiť do hotela Boscolo, kde sme urobili posledných pár fotiek, video a mohli sa v pokoji naraňajkovať,“ pripomína si pekné okamihy z fotenia nevesta.


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Emotívne video kameramana Jozefa Žitňanského

„Keď som prvýkrát videla náš svadobný videoklip, z očí sa mi vykotúľala slzička, pri druhom pozretí som opätovne prežila „náš deň“, pri treťom som si všímala detaily a povedala si: „Wow, tak toto je brutál!“ a pri štvrtom, piatom, šiestom,... dvadsiatom si stále vravím, že lepšie ako PANAMERA motion pictures, Katku a Doda, sme si na celom šírom Slovensku ani svete vybrať nemohli. Video zachytáva všetko krásne, čo sme prežívali, či už v deň svadby alebo počas svadobných dozvukov, a my tak vždy nanovo a nanovo prežívame tie emócie, keď si ho púšťame,“ šťastím bez seba a s úprimnou vďakou poznamenávajú manželia.


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Prejavy lásky počas fotenia

Pre Antona bolo portrétne fotenie v históriou dýchajúcej Budapešti úplnou romantikou. Lenka ju vnímala aj trošku zábavne: „Občas sme sa pozabudli a aj sme zabudli, že je tam ešte Katka a Dodo pri tom našom „cmučkaní“ a „cukríčkovaní“." Ako sa hovorí "láske nerozkážeš" :). 


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Fotografia ako umenie návratu v čase...

Pri pohľade na hotové svadobné fotografie sa do nich manželia okamžite zamilovali. „Zamilovane sme hľadeli na krásne fotografie, ktoré zvečnili naše šťastie a lásku. Uvedomila som si, že ja toho svojho muža milujem stále viac a viac,“ vyznáva sa z úprimných citov nevesta Lenka. Pre Antona bolo prehliadanie fotografií návratom v čase do rozprávkového svadobného dňa.


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Autorov svadobných fotografií a videa nájdete v katalógu firiem:

PANAMERA motion pictures


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures


Ako vidíte spoločnú budúcnosť?

„Spoznávajúc svet, lebo cestovanie, rôzne výlety a výletíky milujeme. Samozrejme, túžime žiť v pokoji a harmónii s kŕdľom deťúreniec, ktoré snáď nebudú rovnako „crazy“ ako ich rodičia,“ so smiechom sa zhodujú na vidine spoločného života manželia Lenka a Anton. Svadba je už za nimi, no vznikol už aj nápad na „post wedding party“. A keďže sú obaja veľmi spontánni, možno budú svoju lásku v kruhu najbližších oslavovať znova už čoskoro. Držíme im palce :).


Svadba: Lenka a Anton, Foto: PANAMERA motion pictures

Lenka a Anton, nech je váš spoločný manželský život cestou nekonečnej lásky, vzájomného porozumenia a šťastia.

Katarína Mikulcová | 31.10.2017, 11:00