Svadobné šaty Lihi Hod: Oslnivé v ich prvotnej kráse ako surový diamant...

Inšpirovaná jednoduchosťou a dokonalou formou sofistikovanosti a elegancie predstavuje Lihi Hod novú kolekciu svadobných šiat s názvom „A Whiter Shade of Pale“. Preklad názvu je zaujímavým slovným zvratom, ktorý interpretuje víziu jeho autorky - ukázať čosi ako svetlejší odtieň svetla v podobe šiat v tej najčistejšej monochromatickej bielej farbe. Do tejto zbierky sa na prvý pohľad túžobne zamilujete...
titulka-2

Lihi Hod: Začínala som u Diora

...a taká skúsenosť v životopise je bezpochyby veľkým benefitom. Spolu s návrhárom Johnom Gallianom, tvárou značky Dior, pracovala v Paríži na zaujímavých projektoch, ktoré ju profesionálne posunuli a inšpirovali k tomu, aby začala navrhovať vlastné modely. Vrátila sa teda do rodného Izraela a od roku 2010 sa venuje navrhovaniu svadobných šiat.

Jej dizajnová kompozícia kombinuje nadčasovú eleganciu inšpirovanú minulosťou s moderným postojom súčasnosti. Pracuje s luxusnými materiálmi a každé šaty sú šité na mieru, takže sny neviest prechádzajú do vzrušujúcej reality s prihliadnutím na každý detail. Nehovoriac o tom, že jej šaty získali aj mnohé ocenenia a predávajú sa vo vybraných obchodoch po celom svete.


24

Lihi Hod 2018: Zimná kolekcia „A Whiter Shade of Pale“

Lihi vytvorila kolekciu, ktorá presahuje hranice času a priestoru a odzrkadľuje jej starostlivú remeselnú zručnosť. Predstavuje bohaté textúry, z ktorých sa odráža svetlo v miliónoch ligotavých odleskov, a očarí vás aj zaujímavé tieňovanie. Šaty sú ušité z čistej organzy a jemného hodvábu v odtieňoch jasnej bielej. Evokujú čisté plátno nádherných šiat, ozdobených ženskými vzormi, sexi strihmi, vzrušujúcou čipkou a perlami, ktoré žiaria ako lúč svetla... Za povšimnutie určite stojí model z titulky – asymetrický overal, jednoduchý, ale zároveň nápadný, ideálny pre odvážnu a neformálnu nevestu.

Prívlastok „krásne“ tieto šaty vážne podhodnocuje, nemyslíte?


10


Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Svadobné šaty Viktor & Rolf: Kolekcia Mariage
Krása svadobného závoja
Zimná rozprávka očami Zuhaira Murada
Navždy romantický Demetrios...
Ellis Bridals 2018: Svadobné šaty so 100-ročnou tradíciou


8

9

1

2

3

4

6

7

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

25

26

27

Foto:
Lihi Hod
Katarína Mikulcová | 21.11.2017, 09:00