Svadobné šaty Peter Langner: Talianska krása v bielom

Dizajnér, ktorého kolekciu na rok 2018 vám dnes predstavujeme, má svoje obdivovateľky v celej Európe. Má za sebou úspešnú dvadsaťpäťročnú kariéru, a táto kolekcia je práve malou oslavou tohto krásneho výročia. Charakterizuje ju absolútny minimalizmus kombinovaný s bohatými detailmi. My sme naozaj uchvátení a želáme Petrovi ešte veľa kreatívnych nápadov!
titulka2


Dizajnér Peter Langner: Už 25 rokov na módnom poli…

…a dodnes je synonymom excelentnosti, fantázie a zdokonaľovania. Už vo veku 24 rokov opustil svoje rodisko v Nemecku a začal navštevovať školu v Paríži, aby uhasil svoju vášeň k móde a stal sa skvelým návrhárom. Štúdium ukončil s vyznamenaním a v roku 1991 otvoril svoju vlastnú dielňu v Ríme. Zhromaždil okolo seba skvelý personál, ktorý pracuje v dielni v Miláne. Peter používa výnimočné tkaniny z Talianska a Francúzska, ba dokonca si vlastnoručne vytvára flitre a rôzne ozdôbky. Neustále má pred očami vidinu dokonalosti, ktorej sa vždy snaží priblížiť.




Peter Langner: Svadobná kolekcia 2018

Spája sa v nej retrospektívny pohľad na módu s víziou do budúcnosti a reprezentuje Petrov typický minimalizmus. Pracuje s tradičnými siluetami, zložitým zdobením a nádhernými 3D kvetinovými aplikáciami. Každý model je osobitým umeleckým dielom - zdobí ho čipka, zaujímavé vzory na látkach a ženské strihy. Sám Langner tvrdí: „Ženy musia ukázať svoje „ja", aby si získali pozornosť. Chcem svojimi šatami poukázať na ich zvláštnosti a prednosti." A my uznávame, že sa mu to dokonale podarilo. :)






Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Svadobné šaty Tara Keely: Zimný sen utkaný z čipky
Svadobné šaty Lihi Hod: Oslnivé v ich prvotnej kráse ako surový diamant...
Maggie Sottero oslavuje dvadsaťročnicu... Gratulujeme!
Malá ochutnávka z najnovšej kolekcie značky Franc Sarabia na rok 2018
Svadobné šaty Viktor & Rolf: Kolekcia Mariage


1

10

11

12

2

3

4

5

6

7

8

9

13

Foto:
Peter Langner
Katarína Mikulcová | 4.12.2017, 14:00