Svadobná mama: na svadbu vo veľkom štýle

Vo svadobný deň sa v celom svadobnom sprievode nenájde človek, ktorý by bol pyšnejší na svoje dieťa, ako svadobná mama. Zároveň patrí medzi tie osoby na svadbe, na ktoré sa upiera veľká pozornosť, preto si vizáž svadobnej mamy vyžaduje starostlivý výber elegantných šiat v dokonalej farbe, ktorá podčiarkne jej charakter, a tiež glamour doplnky. No a k tomu už stačí zvoliť iba jedno – šťastný úsmev.
titulka

Ako si poradiť s výberom šiat pre svadobné mamy?

Určite sa riaďte svojím obľúbeným štýlom a dbajte na to, aby boli šaty z kvalitného materiálu. Kolekcia od britského návrhára Johna Charlesa vás môže v mnohom inšpirovať, najmä ak uvažujete nad tým, aký strih a detaily by mali šaty zdobiť. Veľmi vďačným a obľúbeným materiálom šiat pre svadobné mamy je žakár – tkanina s obojstranným vzorom na látke. Ním sa pýši aj Johnova kolekcia šiat so žakárovou kvetinovou potlačou. Okrem toho sú trendom jari 2018 pre svadobné mamy aj nadčasové čipkové detaily, odhalené plecia (pre tie odvážnejšie) a elegantné klobúky v rôznych farbách a veľkostiach.

Jarný farebný manuál pre svadobnú mamu

Pestrá farebná paleta, od luxusných tónov nude, mäkkej ružovej a peach, ktorá prechádza do odtieňa blush (ten si vybrala aj kráľovská družička vojvodkyňa Kate Middletonová), až po kovové akcenty a výraznú modrú – to je farebná krása tejto sezóny. Ale poďme pekne poporiadku...

Blush & Nude

Dva krehké odtiene, ktoré dokonale vyhovujú všetkým tónom pleti, pristanú každej svadobnej mame, ba dokonca ju omladia, keďže ide o svetlé a jemné farby. V kombinácii vytvárajú dokonalý vzhľad pri prechode z jedného odtieňa do druhého najmä, ak sú súčasťou kvetinových vzorov. K týmto farebným tónom sa najlepšie hodia topánky nude farby a jemné šperky. Odtieň blush dokonca tvaruje závideniahodnú siluetu, ak si zvolíte šaty obopínajúce postavu. 




Lemon & Butter

Svetlý a svieži odtieň lemon akoby prebúdzal jarné ráno svojou pastelovou žiarou. S jemným perleťovým odleskom v kombinácii so zlatou a maslovou farbou je súčasťou šiat, ktoré by svojím leskom zatienili aj hviezdne róby zo starého Hollywoodu. Lichotivý žltý odtieň je ideálnou voľbou pre svadobné mamy na jar a leto 2018.




Ice Blue & Cobalt

Chladivé tóny jasnej modrej, ktoré prechádzajú do tmavých odtieňov kobaltu sú ešte stále hitom sezóny. Ich krása a tajomnosť tkvie v nádhernom dizajne šiat, ktoré návrhár John obohatil o detaily ručne maľovanej kvetinovej potlače, no a najväčší dôraz pri tom kládol na dekolt – pohral sa s čipkou, stavil na odvážnejšie výstrihy a čo-to poodhalila aj priezračná sieťka s výšivkami.




Silver & Pearl

V odleskoch perál a striebra nemôžete vyzerať inak ako neprehliadnuteľne! Keďže sú metalické odtiene trošku okázalejšie, pre svadobnú mamu sa skôr hodí neutrálnejší tón v jemnom lesku, ktorý zvýrazní jarné slnko. K tomu pôsobivý motív kvetov, trochu čipky a dokonalý ženský outfit je na svete. Svadobné mamy sa nemusia báť ani flitrov a kryštálikov, ktoré v primeranom množstve dokážu zvýrazniť rukávy a dekolt.





Britský módny návrhár John Charles teda vidí svadobnú mamu v elegantných šatách z materiálu, ktorý vytvára oku lahodiace optické ilúzie, oživené jemnými dekoráciami kvetov a čipky, s trojštvrťovými rukávmi a zdobenými výstrihmi. K tomu odporúča jemný mejkap, jednoduché šperky a klobúk, ktorý vyzdvihne eleganciu tejto nezabudnuteľnej udalosti. 

















Ďalšie zaujímavé a inšpiratívne články o šatách pre svadobné mamy nájdete tu:

Svadobné mamy v centre pozornosti
Aj vaša mama musí na svadbe zažiariť!
Svadobné mamy podľa Valery: Zaslúžite si vyzerať krásne!
Salón Valery predstavuje kolekciu pre svadobné mamy: Sonia Peňa je absolútne výnimočná!



Foto:
John Charles
Katarína Mikulcová | 1.3.2018, 10:00