10 tipov ako nosiť svadobný fascinátor

Pre niektoré ženy predstavuje fascinátor tradíciu, iné ho nosia iba pre zábavu. Fascinátory pristanú každej žene, a ak si myslíte, že vám sa nehodia, ešte ste pravdepodobne nevyskúšali ten správny v štýle, ktorý polichotí vašej vizáži. Ide o všestranný doplnok, ktorým sa môže skrášliť nevesta, svadobná mama, ale aj družičky. Tón v tóne so šatami bude istou formou sebavyjadrenia, čo prispeje k sofistikovanému svadobnému vzhľadu.
titulka


Fascinátor – fascinujúci doplnok

Americké a britské svadby (najmä kráľovská svadba Kate & Williama) sa nezaobídu bez fascinátora. Pre svet sa vďaka nim stal fascinátor fascinujúcim doplnkom. Ide o trošku extravagantnejšiu ozdobu ženského účesu, zvyčajne tvorenú niekoľkými perami, závojom, sieťkou alebo aplikáciami kvetov – jednoducho širokou škálou výzdoby. Čo sa týka svadobných fascinátorov, ich populárnosť neustále vzrastá. Skvele sa hodia k šatám i k nohavicovému kostýmu a sú určené pre mladé i zrelšie dámy. Vďaka svojmu odvážnemu a neobvyklému architektonickému tvaru, monochromatickej farebnej palete a diskovitému tvaru o čosi menšiemu, ako majú klobúky, je fascinátor komfortný a zároveň nápaditý doplnok. Do vlasov sa pripína hrebeňom v smere rastu vlasov pod miernym uhlom, aby vám v neočakávanom momente nespadol z hlavy. 


1


TOP 10 tipov ako nosiť fascinátor

1. Prispôsobte farbu fascinátora šatám. Ak nenájdete rovnaký odtieň, snažte sa vybrať taký, ktorý bude tón v tóne so šatami.

2. Nebojte sa nosiť fascinátor počas celého svadobného dňa. Nejde o obvyklú pokrývku hlavy, preto jeho nosenie etiketa povoľuje.

3. Fascinátor upevnite na jeden bok hlavy – je na vás, pre ktorú stranu sa rozhodnete.

4. Ak máte veľmi krátke vlasy, zvoľte fascinátor, ktorý sa dá pripevniť vlasovými klipmi.

5. Pre zvýšenú bezpečnosť, časť vlasov, do ktorých bude fascinátor pripevnený, pred aplikáciou prestriekajte malým množstvom laku na vlasy

6. Vlasy si umyte deň pred svadbou, pomôže to udržať fascinátor na mieste a lepšie sa vám s nimi bude pri vytváraní účesu pracovať. Čerstvo umyté vlasy sú totiž jemnejšie, fascinátor z nich môže skĺznuť. 

8. Blondínkam sa hodia skôr svetlejšie a zemité odtiene fascinátora – koralovo ružový, jemný tyrkysový, béžový, hnedastý alebo olivovo zelený.

9. Brunetkám sa hodia jasné a hlboké odtiene fascinátora – horúca ružová, fialová, jasná modrá, smaragdová, čierna a námornícka modrá. 

10. Nezabudnite nosiť fascinátor s gráciou, aká mu prináleží. :)


k1

k2

k3

k4

k5

5

Ďalej by vás mohlo zaujímať:




Foto:
bhldn.com
debenhams.com
Katarína Mikulcová  | 12.3.2018, 14:30