Mary Kay oslavuje 100. narodeniny svojej zakladateľky!

Tento článok je venovaný zakladateľke úspešnej kozmetickej značky Mary Kay, ktorej jedinečný príbeh úspechu dodnes nadchýna mnohé ženy. Značka totiž v sebe ukrýva nadčasové posolstvo – zdieľať príležitosti s ďalšími ženami a dávať im možnosť zmeniť svoj život. Maryina vášeň, odvaha a predstavivosť sa stali pevnými základmi spoločnosti, z ktorej sa časom stalo doslova impérium krásy... O tom, čo ju pri budovaní značky Mary Kay motivovalo, si môžete prečítať v článku.
titulka

„Každá žena dokáže úžasné veci."

Povedala svojho času Mary Kay Ash, ikonická vizionárka a priekopníčka, ktorá vzala biznis a podnikanie, považované za mužskú doménu, do svojich rúk. Vo svojej dobe obrátila svet na ruby, keď v roku 1963 vytvorila spoločnosť od základu vybudovanú pre ženy - podnikateľky. So svojimi životnými úsporami vo výške 5000 dolárov, poctivým podnikateľským plánom, založeným na jej vlastných hodnotách, prelomových kozmetických prípravkoch a nezastaviteľnej túžbe zmeniť budúcnosť žien, otvorila dvere úžasných príležitostí, ktorými obohatila milióny žien na celom svete a jej odkaz pokračuje dodnes.

Mary Kay Ash je uznávaná na celom svete ako jedna z najúspešnejších podnikateliek a vodcovských osobností všetkých čias. Ash predbehla svoju dobu. Bola inovatívnou pionierkou, ktorá podporovala podnikanie a posilnenie postavenia žien v profesionálnom prostredí ovládanom mužmi. Jej príbeh a odkaz naďalej inšpirujú ženy po celom svete.




Úspešný štart kariéry vďaka náhode

Keď Mary začala budovať svoju kariéru, rozhodla sa napísať knihu so zámerom poradiť ženám, ako prežiť vo svete biznisu, v ktorom kraľujú muži. Vytvorila dva zoznamy, pričom jeden obsahoval súpis vecí, ktoré vytvorila v predošlých zamestnaniach a boli urobené dobre. Druhý zoznam obsahoval veci, pri ktorých cítila, že ich mohla urobiť lepšie. Keď si tieto zoznamy zrevidovala, zistila, že vlastne nevedomky vytvorila marketingový plán spoločnosti, ktorá jej priniesla osobný aj finančný úspech a zároveň poskytla takúto možnosť úspechu a kariérneho rastu aj ženám po celom svete. 


k1

Filozofie úspechu Mary Kay Ashovej

Jej zlatým pravidlom pre každú situáciu bolo: Správaj sa k druhým tak, ako by si chcel, aby sa správali k tebe." Mary si dokázala určiť priority, pričom v jej živote bola na prvom mieste viera, na druhom mieste rodina a až potom kariéra. Uznanie úspechu druhých bolo pre ňu dôležité, dokonca aj svoje nezávislé kozmetické poradkyne viedla k tomu, aby dali každej osobe, s ktorou sa stretnú, pocítiť, že je dôležitá a výnimočná, akoby mali na sebe napísané: „Dodaj mi pocit dôležitosti." 



k2

Produkty značky Mary Kay a viac informácií o zakladateľke značky Mary Kay Ashovej nájdete tu:

Mary Kay


k3








Spoločnosť Mary Kay si pripomína dedičstvo a myšlienky svojej zakladateľky. Každý rok pri príležitosti jej narodením 12. mája uvádza do predaja špeciálny prípravok, ktorého predajom prispieva na charitatívne projekty. Na Slovensku celková čiastka z predaja týchto prípravkov putuje na konto občianskeho združenia Orin panacea – priatelia detskej onkológie. 


V roku 2018 je týmto prípravkom očarujúci Mary Kay® gélový polomatný rúž v odtieni s príznačným názvom Powerful Pink. Ide o prvý plne krycí rúž od Mary Kay, ktorý využíva technológiu gélových mikroguľôčok pre sýtu dlhotrvajúcu farbu, ktorá vydrží celé hodiny – bez toho, aby pery zanechal na pohľad alebo na dotyk vysušené. S takou intenzívnou farbou môžete pery nasýtiť a poskytnúť im úžasnú farbu. 

Ružová má skutočne moc meniť životy! 












Foto a zdroj článku:
Mary Kay
Video:
youtube.com
Katarína Mikulcová | 14.5.2018, 16:00