5 perfektných tipov na svadobnú cestu podľa typu vašej osobnosti

Medové týždne sú nádhernou svadobnou tradíciou. Máte na nich šancu zažiť svoje prvé cestovateľské dobrodružstvo ako manžel a manželka. Ak sa aj vy práve rozhodujete, kam ísť, tento článok vás určite inšpiruje vybrať sa tým správnym smerom podľa toho, čo máte radi a po čom na svadobnej ceste túžite. Nech je vaša osobnosť aj vaším sprievodcom na cestách.
titulka
Ste dobrodružné typy, ktoré vyhľadávajú adrenalínové vyčerpanie? Máte radi krásnu prírodu a dobré víno? Ste romantici, ktorí sa radi poprechádzajú pri západe slnka? Alebo ste skôr intelektuáli, ktorí túžia po spoznávaní histórie? Máme pre vás 5 skvelých tipov, ako si urobiť zo svadobnej cesty najúžasnejší zážitok vášho života!

1. Pre romantikov a milovníkov krásnych pláží... HAVAJ


Pokiaľ ide o americké destinácie na medové týždne, tak Havaj z nich vychádza ako jasný víťaz. Za svoje prvenstvo vďačí nádherným plážam, krištáľovo čistým vodám a exotickej atmosfére, ktorá tu visí vo vzduchu. Ak vás Havaj láka, určite preskúmajte jeho malebné ostrovy, sledujte morské korytnačky, zaplávajte si s delfínmi alebo jednoducho odpočívajte v jemnom piesku s ovocným koktailom. A určite si nenechajte ujsť západ slnka z pláže Shipwreck Beach.

Vedeli ste, že na Havaji majú pláže s rôznymi farbami piesku? Biele, čierne aj zelené... Prídu si tu na svoje milovníci dobrodružstva a prírody, pretože fauna i flóra Havaja sú naozaj rozmanité. Nad ostrovom Big Island sa týčia vulkanické hory a na ostrove Kauai, ktorí mnohí považujú za najromantickejšie miesto Havaja, sú prekrásne zamatovo zelené hory a doliny, vodopády a kaňony. Jednoducho tu panuje dokonalá rovnováha medzi romantikou a dobrodružstvom... 


hawaii



2. Pre milovníkov dobrého vína a umeleckých scenérií... PROVENSÁLSKO


Paríž je síce domovom najlepších múzeí na svete, ale rozsiahla kultúrna ponuka Francúzska sa neobmedzuje len na jej hlavné mesto. Prekrásne dedinky s umeleckým šarmom a pôvabom sa nachádzajú práve v Provensalsku a po stáročia inšpirovali maliarov, spisovateľov i dramatikov (Vincent van Gogh maľoval jeho slávnu hviezdnu noc v Saint-Remy-de-Provence.). 

Novomanželia teda isto ocenia krásne prostredie juhu Francúzska, ktoré sa pýši levanduľovými poliami, úžasnými reštauráciami, skvelým vínom, butikovými hotelmi a nebeskými výhľadmi. Mnohé páry považujú za najkrajšie mestečko Mane, kde je niekoľko výborných reštaurácií a idylické scenérie. Neďaleko neho sa nachádza mesto Forcalquier s veľkým poľnohospodárskym trhom plným sladkých jahôd, lahodných bagiet a olív. No a po dobrej večeri si nezabudnite dať pohár (aj dva :) kvalitného francúzskeho vína.


provence



Pre dobrodruhov a obdivovateľov panenskej prírody... MONTANA


Skalnaté hory, ľadovce, rozsiahle chodníky v lone prírody – to je Montana. Ak máte chuť na dobrodružstvo v nespútanej prírode, Montana je pre vás ako stvorená. Najobľúbenejšou destináciou novomanželov je luxusný ranč v Rock Creek, ktorý je v zime pokrytý šumivým bielym snehom (podľa miestnych je ním doslova zaviaty) a v ostatných ročných obdobiach sa pýši snáď všetkými odtieňmi zelene. Ochutnať môžete lahodné barbecue mäsko, sezónne koktaily a miestne remeselné pivo, no a pri otvorenom ohnisku si zasa nenechajte ujsť romantický západ slnka

Ak ste aktívni ľudia milujúci šport a adrenalín, môžete sa vyblázniť na turistike, lukostreľbe, horskej cyklistike, jazde na koni či tzv. snowge (kombinácii bežeckého lyžovania a jogy s nádherným výhľadom). Verte či nie, hrozí vám tu podľa slov párov, ktoré tu prežili svoje medové týždne, iba jedno riziko: Nikdy nechcete odísť.


montana



4. Raj pre gurmánov a temperamentné duše... BARCELONA


Skutoční gurmáni túžia po skvelom jedle a chcú ochutnávať jeho autentické chute počas celých medových týždňov. No a v Barcelone môžu! 24 hodín denne je tu úplne prijateľné, aby ste stále jedli, ba dokonca vás v tom aj povzbudzujú. Čerstvé pečivo na raňajky, sendviče na obed a, samozrejme, budete potrebovať niečo, aby ste vydržali až do večere. Dajte si miestne tapas s osviežujúcou sangriou, no a večer oslávte typickou španielskou paellou z morských plodov. 

Okrem jedla je Barcelona krásnym, rozmanitým a aktívnym mestom, ktoré leží v srdci Katalánska a je bohaté na históriu, kultúru a má špecifický pôvab, preto je lákadlom pre zaľúbené páry. Jedinečná je v tom zmysle, že v sebe skrýva rušnú metropolu, krásnu históriu, pláže, relax a veľa chutných jedál. Určite pri potulkách Barcelonou nevynechajte gotickú štvrť El Barri Gotic, kde si môžete vychutnať večeru s tradičným katalánskym menu. Užite si relax aj dobré jedlo v dokonalej harmónii, ktorú tu isto nájdete.


barcelona



5. Pre milovníkov histórie a pamiatok... ATÉNY


S tisícročnou históriou, ohromujúcou topografiou a fascinujúcimi pamiatkami sú Atény ako stvorené pre bádateľské duše erudovaného páru. Je vaším snom študovať starobylú architektúru v Panthenone, objavovať starožitnosti a artefakty v Národnom archeologickom múzeu a dozvedieť sa viac o vzniku západnej filozofie a demokracie? To všetko v sebe ukrýva mesto Atény. No a nad všetkými nadobudnutými poznatkami sa môžete zamyslieť, ak sa po horlivom študovaní vyberiete na kopec Lycabettus, najvyšší vrch v Aténach, a vychutnáte si nádherný panoramatický výhľad na Egejské more. Grécko je totiž veľmi romantické...

Jasné stredomorské svetlo dodáva prírodnej kráse Atén prvok sprituality. Grécky životný štýl a očarujúca architektúra vás určite chytia za srdce. Cestujte späť v čase a pokochajte sa malebným mestom s jedinečnými pamiatkami. Určite neobíďte bazáre a trhy, najmä hlavný aténsky trh Varvakios Agara, kde nájdete mäso, ryby, ovocie, zeleninu, korenie, bylinky, syry aj sladkosti z celého Grécka. Nevyhnutnosťou v Aténach je tiež prechádzka v národných aténskych záhradách s rozlohou 15,5 hektára, ktoré sa nachádzajú v centre Atén. Objavte ruka v ruke mesto tisícich tvárí...


ateny



Foto:
pixabay.com
Katarína Mikulcová  | 29.6.2018, 12:00