7 komplimentov, ktoré chce nevesta počuť vo svadobný deň

Vo svadobný deň neexistuje nič také ako „príliš veľa komplimentov“ pre nevestu. Každá nevesta ich chce počuť, zaslúži si, aby bola v onen krásny deň obdivovaná. Komplimenty sa môžu zameriavať na všetko – od milých slov na adresu svadobného páru až po svadobnú hostinu a s ňou spojené náležitosti. Medzi komplimenty však zaraďujeme aj milý úsmev, ktorý dá neveste najavo aj bez slov, že je najkrajšou ozdobou spomedzi všetkých. Avšak nezabudnite si ušetriť pár milých a hrejivých slov aj pre ženícha - nech nie je smutný.
titulka
Svadobný deň je síce popretkávaný najmä krásnymi okamihmi, ktoré zostanú v pamäti každej nevesty navždy, no niekedy ju popri svadobných prípravách zvykne postrašiť aj stres a zhon. Práve v takých chvíľach ju poteší pár milých slov, jednoduchá, no trefná pochvala, úprimný úsmev alebo kompliment venovaný od srdca. My vám prinášame 7 komplimentov, ktorými jej poviete, aká je krásna, jedinečná a milovaná. Toto chce počuť každá nevesta!:

1. „Si krásna!“

Túto vetu chce v prvom rade počuť každá nevesta od svojho milovaného, no keď ju počastuje prívlastkami „som dojatá/ý pri pohľade na to, aká si úchvatná, magická, očarujúca, ohromujúca“ aj niekto z jej blízkej rodiny či priateľov, šťastie z jej tváre bude isto žiariť všade naokolo. Od rána sa okolo nej točí množstvo profesionálov, ktorí svojou šikovnosťou vyzdvihujú jej krásu a jedinečnosť. Bude teda ľahké uznať, že nevesta je krásna, no nech je každý kompliment úprimný a vychádza zo srdca. Komplimenty na jej nádherný účes, dokonalý mejkap a úchvatný celkový vzhľad v nej budú rezonovať aj dlho po svadbe. 


Svadba: Jelka a Raphael, Foto: PANAMERA motion pictures
Nevesta Jelka, Foto: Katka Žitňanská, Celá svadba TU

2. „Svadobné šaty sú perfektné!“

Nájsť svadobné šaty, ktoré budú samy osebe ozdobou nevesty a budú evokovať jej štýl a vyžarovanie, nie je veru prechádzka ružovou záhradou. Odmeňte ju teda za jej tvrdú prácu dobrosrdečným a úprimným komplimentom v zmysle, že šaty, ktoré má oblečené, by už nemohli byť dokonalejšie. Či už je to silueta, strih, tkanina alebo nejaký špeciálny detail, ktorý vás ohromil – dajte neveste najavo, že sa rozhodla správne.


Svadba: Ivanka a Omar, Foto: Roland Frajka
Nevesta Ivanka, Foto: Roland Frajka, Celá svadba TU.

3. „Nemôžem uveriť, akú krásnu výzdobu/jedlo/darčeky pre hostí/farby atď. ste zvolili“

Pre nevestu neexistuje lepší pocit ako spokojnosť jej hostí. Ak jej teda dáte najavo, že ste veľmi spokojní so všetkými náležitosťami svadobnej hostiny, bude šťastím bez seba. Svadobnému dňu totiž predchádza jeden veľký maratón, ktorý vychádza najmä zo snáh nevesty, ktorá starostlivo plánuje každý detail. Či už pochválite dokonalé kvetinové aranžmány, alebo akúkoľvek maličkosť, ktorá vás zaujme, radosť nevesty bude na nezaplatenie.


Svadba: Hela a Martin, Foto: Aleš Tomis
Nevesta Helenka, Foto: Aleš Tomis, Celá svadba TU.

4. „Vy dvaja tvoríte perfektný pár.“

Svadobný deň patrí práve neveste a ženíchovi a ich záväzku prežiť spolu celý život, preto nezabudnite ani na milé slová, ktoré potešia oboch. Samozrejme, vyhnite sa klišé, skôr sa zamerajte na prvky či vlastnosti, ktoré sú pre nich ako dvojicu špecifické, ako napríklad: „Už pred rokmi som vedela, že z takého úprimného priateľstva sa nemôže vykľuť nič iné iba krásny vzťah.“ alebo „Ten tvoj drahý si ťa ešte stále dokáže získať svojím potmehúdskym úsmevom s jamkami na lícach.“


Svadba: Natália a Marián, Foto: Jana Kvaltínová
Nevesta Natália, Foto: Jana Kvaltínová, Celá svadba TU.

5. „Obrad bol veľmi dojímavý.“

Práve obrad tvorí dominantu svadobného dňa a nejednému hosťovi sa pri pohľade na šťastný pár a vyslovení jeho sľubu lásky zaleskne v očiach slza. Samotná svadobná hostina by spravidla vôbec nemala obrad zatieniť, práve naopak, je len pridanou hodnotou pravej podstaty svadobného dňa. A nevesta so ženíchom budú radi počuť, že vás práve to najkrajšie zo svadobného dňa dojalo a zahrialo pri srdci


Svadba: Gabriela a Martin, Foto: Erik Ďuriš
Nevesta Gabriela, Foto: Erik Ďuriš, Celá svadba TU

6. „Skvele sme sa zabavili, ďakujeme!“

Nevesta aj ženích chcú vedieť, či sa ich hostia dobre zabavili, takže akýkoľvek kompliment zameraný na to, akú skvelú zábavu, hudbu či divoké tance ste si užili, im nezabudnite s úsmevom prezentovať. 


Svadba: Simona a Erik, Foto: Katka Žitňanská
Nevesta Simona, Foto: Katka Žitňanská, Celá svadba TU

7. Povedzte čokoľvek, čo vyjde z vášho srdca...

Srdečný kompliment nemôže nikdy nič pokaziť. Vôbec sa nemusí týkať svadby – možno chcete ako blízka priateľka povedať neveste, aká je pre vás výnimočná a že ste rada, že môžete byť v jej veľký deň pri nej. Veď kedy inokedy, ako v deň, ktorý je celý o láske, máte šancu povedať to, čo sa skrýva vo vašom srdci.


Svadba: Baška a Matúš, Foto: Ivana a Peter Millerovci
Nevesta Baška, Foto: Ivana a Peter Millerovci, Celá svadba TU.


Foto titulka:
Nevesta Petra, Foto: Katka Žitňanská, Celá svadba TU.
Foto:
galéria článkov zo sekcie „Reálne svadby"
Katarína Mikulcová | 26.9.2018, 10:30