70-te roky sú späť v kolekcii Randi Rahmovej!

Rodáčka z „Veľkého jablka“ sa vždy nepohybovala v módnom priemysle – v skutočnosti pracovala ako dirigentka a koncertná klaviristka! Pýtate sa, ako sa dostala k móde? Po narodení svojho syna začala najprv šiť dečky, neskôr detské oblečenie, až sa nakoniec ocitla na módnej scéne pre ženy a začala tvoriť couture zbierky a kolekcie svadobných šiat. A bolo to naozaj výborné rozhodnutie, lebo jej cit pre umenie sa odzrkadľuje v každom detaile svadobných šiat!
titulka


Návrhárka Randi Rahmová: „Umenie je môj život a moja prvá láska.“

Už roky zdobia jej modely červené koberce, no aj tak sa Randi nepovažuje za módnu návrhárku. Je umelkyňou v každom slova zmysle a svoju prácu považuje za súčasť výtvarného umenia. Už ako malé dievča šila oblečenie pre svoje bábiky Barbie a jej babička mala dokonalý zmysel pre štýl, preto svoje vnúčatá obliekala do najkvalitnejších vecí. S módou sa teda stali priateľkami už v útlom detstve. V súčasnosti oblieka hollywoodske ikony, ako napríklad Beyoncé, Carrie Underwoodovú, ale aj známe dámy z Broadwaya. 


16

Randi Rahm: Jarná kolekcia „Femme Florale“ 2019

Bohatá zbierka svadobných šiat je ukážkou zaujímavej spleti štýlov s vlastným nápaditým vkusom ich autorky. Jej svadobné šaty (a obľúbené svadobné overaly) sú koketné a moderné. Autorka sa inšpirovala érou 70-tych rokov a v kombinácii tradičných textílií a moderných siluet našla dokonalý súlad. Pracovala s čipkou, rôznymi dĺžkami sukní (dlhé aj midi) a pozoruhodnými detailmi – volánikmi, rázporkami, farebnými kvetmi a výšivkami, výrezmi na rukávoch či plášťami. Názov kolekcie „Femme Florale“ nie je náhodný – jej zjednocujúcim faktorom sú totiž kvety, obľúbený motív módy 70-tych rokov. Objavujú sa na výšivkách, sú motívom čipiek, majú trojrozmerný charakter a na fotografiách zdobia aj vlasy nevesty. 

Ako sa vám páči spojenie bezstarostného ducha 70-tych rokov so sofistikovanosťou svadobnej bielej?



1

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Svadobné šaty s esenciou Austrálie
Watters: Príbeh lásky vtkaný do svadobných šiat
Ikonická značka Oscar de la Renta prekvapila svadobnou kolekciou na rok 2019!
Svadobné šaty Elie Saab: Inšpirované cisárovnou Sissi
Zuhair Murad predstavuje kolekciu s hollywoodskym leskom na rok 2019!


10

11

12

13

14

15

17

18

2

4

5

6

7

8

9

Foto:
Randi Rahm
Katarína Mikulcová  | 5.10.2018, 16:00