Svadobné šaty Yaniv Persy: Keď kvety šepocú vlastný príbeh...

...príbeh lásky dvoch spriaznených duší. Kolekcia izraelského návrhára Yaniva Persyho má názov „Affaire de Fleurs“. Nimi je posiaty každý jeden model šiat, či už vo výšivkách, alebo dojem dokonalej fantázie vytvárajú čipkové aplikácie plné kvetov. A aj samotný dizajnér je právom hrdý na to, že vo svojej kolekcii odráža ženskosť a pôvab krásnych žien. Yaniv totiž vie, že kvety sú na svete tým najkrajším symbolom krásy a lásky.
titulka


Yaniv Persy – mladý návrhár s obrovským talentom

Yaniv sa narodil v roku 1978 v Izraeli, no vyrastal v Južnej Amerike a v roku 2007 odišiel do Paríža, kde ho zlákala klasická elegancia a majstrovské umenie miestnych módnych návrhárov. Jeho vnímanie módy ovplyvnila spolupráca s Johnom Gallianom, Stevenom Robinsonom a Elisom Palominom. Neskôr sa stal kreatívnym riaditeľom Apostrophe, exkluzívnej parížskej značky pret-a-porter. Poslednou zastávkou pred tým, ako začal byť Yaniv nezavislý, bola Florencia v Taliansku, kde spolupracoval s módnym domom Roberto Cavalli. V súčasnosti neustále prekvapuje svojím talentom aj tých najskúsenejších módnych redaktorov a blogerov najmä kolekciami večernej a svadobnej módy


1

Yaniv Persy: Jarná kolekcia „Affaire de Fleurs“ 2019

Šaty sú dokonalou kombináciou textúr, materiálov a ich vrstvenia. Kľúčovým prvkom sú kvety zmiešané s aplikáciou jemných perličiek. Yaniva k vytvoreniu kolekcie viedla túžba nevesty vyjadriť svoju ženskosť, individualitu a vnútornú silu prostredníctvom módy. Zložité výšivky, trblietavé textílie a šepot jemných kvetov v každom detaile sú podľa neho snom každej nevesty. „Chcem, aby moje šaty dali ženám slobodu stať sa tými, ktoré chcú žiariť,“ vysvetľuje návrhár. Siluety svadobných šiat objímajú postavu nevesty a sú kombináciou perfektnej estetiky a remeselnej zručnosti. Zároveň je zbierka inšpirovaná francúzskym romantickým štýlom, ktorý je návrhárovi taký blízky. 

Svadobné šaty Yaniva Persyho sú odrazom ženskej osobnosti a snov – snov, ktoré sa môžu splniť. 



10

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Svadobné šaty Rosa Clará: Nech žije čipka!
Svadobné šaty Manu Garcia: Vo svetle romantického Paríža
Ikonická značka Oscar de la Renta prekvapila svadobnou kolekciou na rok 2019!
Halfpenny London: Trendom sú svadobné šaty s rukávmi aj bez!
Zuhair Murad predstavuje kolekciu s hollywoodskym leskom na rok 2019!


11

2

3

4

5

6

7

8

9

Foto:
Yaniv Persy
Katarína Mikulcová  | 8.10.2018, 15:00