10 tipov, ako požiadať ženu o ruku na Vianoce

Tento článok je určený pre rozhodných pánov, ktorí sa chystajú svoje milované polovičky požiadať o ruku práve vo vianočnom čase. Zas a znova je tu totiž najromantickejšie obdobie roka, Vianoce. Jedni si povedia, že žiadosť o ruku počas Vianoc je už klišé, ale čo tak urobiť z tejto krásnej udalosti originálny moment prekvapenia? Ešte stále existujú nápady, vďaka ktorým ani jeden z vás nezabudne na chvíľu, keď v čare vianočného pokoja a radosti zaznelo vytúžené ÁNO. Od jednoduchej a osobnejšej žiadosti až po nápadité a kreatívne nápady, ako vyčariť úsmev na tvári milovanej (i na tej vašej) – 10 najromantickejších tipov nájdete práve v tomto článku!
titulka


1. V snehu

Čo sa so zimným obdobím spája viac ako snehobiely sneh? Vy a vaša milovaná pôjdete isto obdivovať krásy zimy, a ak vašim plánom bude priať počasie a predpoveď bude mrazivo biela, určite si nenechajte ujsť pokľaknutie v snehu. Vyberte sa na vaše obľúbené miesto a povýšte ho na miesto, kde vám povedala vytúžené ÁNO. Uvidíte, že sa sem budete vracať s ešte väčšou radosťou a navyše s krásnymi spomienkami. Také jednoduché a romantické...


sneh

2. Nezabudnuteľné vianočné ráno

Vaša milovaná ešte sladko sní, no vy máte jasný plán – vniesť do nezameniteľnej atmosféry vianočného rána trochu prekvapenia a radosti. Verte, že vaša polovička bude nadšená len tak poletovať v kuchyni, chystať všetko na Štedrý večer a prsteň z ruky nebude chcieť zvliecť! Ak chcete obísť klišé žiadosti o ruku pod vianočným stromčekom, tak vianočné ráno je ideálnou možnosťou, ako sa postarať o skutočne obrovské prekvapenie a spríjemniť sebe aj svojej milej celý deň už od skorého rána.


rano

3. „Okoreňte“ jej prípravy na Štedrý večer

Ak sa vám však nechce na Štedrý deň skoro vstávať, ale predsa len nechcete žiadosť o ruku situovať pod vianočný stromček, je tu ešte jedna netradičná možnosť. Vaša milovaná sa už od rána zvŕta v kuchyni, chystá rybu, šalát, chutnú polievku, aranžuje štedrovečerný stôl, poznáte to, všetko musí byť tip-top... Tento zhon si doslova žiada malé uvoľnenie. Čo tak ponúknuť jej šálku teplého čaju? To isto neodmietne. Pre zvýšenie bezpečnosti uprednostňujeme prsteň uviazať okolo vrecúška na čaj a prekvapenie je na svete! Ľudia vymyslia všeličo, preto neodporúčame skrývať prsteň priamo do jedla alebo nápojov – na pohotovosti majú beztak veľa práce, nech sa teda z vášho veľkého dňa nestane pohroma. 


cajik

4. Pod vianočným stromčekom 

Kto nemá rád darčeky? Každého isto poteší milé malé prekvapenie pod vianočným stromčekom. Skúste však tentokrát (v záujme vášho veľkého plánu) pre partnerku vymyslieť personalizovanú sériu darčekov. Nemusia byť veľké, skúste ich však poňať tak, aby odrážali váš vzťah alebo vašu náklonnosť k milovanej. Nedávno som čítala článok o ženíchovi Allenovi, ktorý svojej milovanej pripravil sériu darčekov – v jednom bola zubná kefka (s odkazom „Aby si si udržala tvoj krásny úsmev.“), v ďalšom parfum (s odkazom „Pretože takto si voňala, keď som ťa prvýkrát stretol.“), kuchársku knihu s receptami koláčikov (s odkazom „Lebo viem, že miluješ pečenie.“) a nakoniec prišiel posledný balíček a v ňom škatuľka s prsteňom a magickou otázkou „Vezmeš si ma?“. Možno práve vás Allenova originalita inšpiruje. ;) 


stromcek_klasik

5. Pod vianočným stromčekom TROCHU INAK

Vianočný stromček je naozaj vďačným spoločníkom pri plánovaní zásnub... Vo svojej korune skrýva niekoľko zaujímavých zákutí, kam je možné prsteň schovať. Salónka, vianočná guľa, škatuľka s prsteňom zavesená v spleti ďalších ozdôb alebo samotný žiarivý prsteň zavesený na zelenej vetvičke, čakajúci na moment, keď si ho tá pravá konečne všimne... A keď sa tak stane, nezabudnite byť v strehu a v pravej chvíli sa spýtať tú správnu otázku. :)


stromcek_inak
 

6. Prekvapenie v adventnom kalendári

Možno máte doma klasický adventný kalendár s čokoládkami, v tom prípade stačí čokoládku z 24. decembra zjesť (to pre pánov isto nebude problém), no a namiesto nej nenápadne vložiť do políčka prstienok... A čakať. To bude veru veľké prekvapenie, keď si ho vaša polovička otvorí! Hlavne buďte od rána v strehu, aby ste mohli predniesť aj sprievodnú reč a pokľaknúť. :) Ak máte doma vlastnoručne vyrobený adventný kalendár, rovnako vymeňte prekvapenie z 24.-teho za prstienok. No a pokiaľ ste nenapraviteľný romantik, vytvorte celý adventný kalendár úplne sám! Do každého okienka či vrecúška vložte sladkosť, ktorú má vaša vyvolená rada, s odkazom, čo na nej milujete, no a nakoniec... si 24. decembra nájde aj dôkaz vašej veľkej lásky v podobe prstienka. 


kalendar

7. Pod imelom

Imelo sa spája s vianočným obdobím. Tisíce ľudí si ho vešajú na dvere a bozkávanie pod imelom je peknou tradíciou v západnom svete už od 19. storočia. Každá odtrhnutá bobuľka imela znamenala pre muža jeden bozk. Dosť však bolo histórie... Jednou z možností, ako požiadať milovanú o ruku, je urobiť to práve pod imelom. Začnite bozkom, ktorý bude očakávať, no a potom... urobte niečo neočakávané – pokľaknite... A ďalej už viete, čo máte robiť. ;)


imelo

8. Vianočné hry

Radi si krátite vianočný čas hraním spoločenských hier? Naplánujte si teda večer v takomto duchu a vyberte hry, ako sú napríklad obľúbené Activity či Scrabble. A potom je už iba na vás, či do hry Activity zakomponujete žiadosť o ruku, prípadne v Scrabble vyhláskujete žiadosť „Vezmeš si ma?“. Možno stojí za to pozvať na hranie hier aj priateľov či rodinu, aby mohli radosť zo zásnub zdieľať s vami.


hry

9. V hlavnej úlohe domáci miláčik

Máte zvieratko, ktoré vám obom robí radosť, a chcete, aby bolo súčasťou vašej veľkej chvíle? Ak s vami bude ochotné spolupracovať, zaveste mu na krk tabuľku s nápisom „Vezmeš si ma?“, no a ak unesie aj škatuľku s prstienkom, originálna žiadosť je na svete! Pripojte k outfitu domáceho miláčika aj nejaké slávnostné doplnky a hor sa za paničkou, ktorá bude na vás dvoch určite hľadieť s iskričkami v očiach.

Malý tip: Skúste zakomponovať domáceho miláčika do vyššie spomínanej žiadosti o ruku vo svadobné ráno. Pošlite ho za svojou milovanou do postele; to bude radosti!


milacik

10. Čo sa skrýva v oriešku?

Na Slovensku máme taký zvyk, že počas Štedrej večere si každý pri stole rozlúskne vlašský oriešok, aby zistil, či bude v nasledujúcom roku zdravý. Predstavte si prekvapenie v očiach vašej milovanej, ktorá si v oriešku okrem zdravého jadierka nájde aj prstienok... Taká dáma bude v nasledujúcom roku nielen zdravá, ale aj šťastná a odhodlaná naplánovať svoj veľký deň s úsmevom na tvári.


oriesky

Ak sa inšpirujete našimi tipmi, určite nám dajte vedieť, potešíme sa! Nech všetko vyjde podľa vašich predstáv!



Foto:
pinterest.com
pixabay.com
Katarína Mikulcová | 6.12.2018, 09:30