Je lepší snubný prsteň z platiny alebo zo zlata?

Snubné prstene alebo obrúčky, ako ich radi nazývame, sú symbolom, ktorý vám bude pripomínať vašu lásku až do smrti. Nepodceňujte preto ich výber. Prečítajte si výhody jednotlivých materiálov a vyberte si správne svoje prstene pre spoločný život.
titulka

Platina vydrží takmer čokoľvek

Najbohatšie náleziská platiny sú v Južnej Afrike, kde sa ťaží až 4 kilometre pod povrchom zeme. Patrí k veľmi vzácnym kovom. Počítajte teda, že si za ňu budete musieť priplatiť. Prstene z platiny však vynikajú oproti ostatným materiálom vysokou mechanickou odolnosťou. Pokiaľ vám záleží na ich dlhodobo dobrej kondícii, je platina tou pravou voľbou. Nielenže s vami obrúčky z platiny vydržia celý život, ale budú sa lesknúť stále tak, ako vo svadobný deň. Platina je navyše materiál vhodný aj pre alergikov.



Biele zlato sa teší obľube už od nepamäti

Zlato je odpradávna najobľúbenejším materiálom pre výrobu zásnubných prsteňov či obrúčok. Ľahko sa opracováva, a preto ponúka šperkárom veľké možnosti. Stále väčšej obľube sa teší aj ružové zlato. Oproti platine zaplatíte za zlatý prstienok menej, ale je náchylnejší k mechanickému poškodeniu a drobným škrabancom. Preto veľmi záleží na výbere výrobcu. Ak si zvolíte za favorita na obrúčky zlato, overte si, zlato s koľkými karátmi šperkár používa.




Choďte si za svojím

Každý z nás je originál a rovnako je to aj pri výbere snubných a zásnubných prsteňov. Neexistuje ideálny prsteň, ktorý by sa páčil všetkým. Kým niekto ocení skvelé vlastnosti platiny, druhého môže odradiť, že je o 60 % ťažšia než biele zlato, a pre iného je pri rozhodovaní najdôležitejšia cena. Nech už ale zvolíte akýkoľvek materiál, musí sa vám hlavne páčiť. A ak by sa vám po čase nosenia zdalo, že prsteň stráca lesk, výrobca by sa mal postarať o to, aby opäť vyzeral ako pri prvom nastoknutí.





Vyberte si to správne klenotníctvo

Základom kvalitných a krásnych obrúčok je výber prvotriedneho klenotníctva. Pokiaľ túžite po dokonalých prsteňoch, zvoľte Bisaku. Vyrába zásnubné a snubné prstene (obrúčky) zo zlata i platiny a poskytne vám ďalšie nadštandardné služby. Každé 2 roky vám napríklad vyčistí a zrenovuje povrch prsteňov úplne zdarma. Vyberať môžete z vytvorených modelov alebo si nechajte navrhnúť jedinečný prsteň na želanie. Kamennú predajňu nájdete v Bratislave, Prahe, Brne a Ostrave. Prstene si však môžete objednať aj online. Pozrite si pestrú ponuku a vyberte si prsteň, ktorý vám doslova zmení život.  




Foto:
BISAKU
BISAKU PR | 25.3.2019, 11:00