Kala na svadbe – vznešený ideál svadobnej kytice

Vedeli ste, že názov kvetu kala pochádza z gréckeho slova, ktoré znamená „krása“? Kala je mimoriadne elegantný kvet milovaný mnohými nevestami pre svoj sofistikovaný vzhľad, ktorý pripomína jemné trúbky. Tieto kvety sú svadobnou klasikou a momentálne patria aj medzi najmodernejšie kvety na svadbách. No a my sme pre vás vytvorili galériu tých najrozmanitejších inšpirácií s pestrými farbami a sviežimi kombináciami tohto vznešeného kvietku.
titulka

Kráska z Afriky

Kaly majú širokú škálu farieb, od jasnej bielej, cez oranžovú, až po hlboký odtieň purpurovej, ktorý vyzerá takmer ako čierna. Okrem rôznych farieb sú dostupné aj v rozmanitých veľkostiach – obľúbené sú aj miniatúrne odrody, ktoré sú ideálne do svadobných kytíc a aranžmánov. Kaly vyzerajú fantasticky aj celkom samy ako dominanta svadobnej kytice či svadobných stolov, napríklad vo vysokej váze. Avšak je ich možné aj kombinovať s inými kvetmi či zeleňou – ich ostrý tvar dodáva aranžmánom textúru a hĺbku v celkovom usporiadaní s ďalšími kvetinami. Spravidla sú k dispozícii celoročne, ale bohatší výber budete mať v lete, keď kvitnú. Síce ide o jeden z drahších svadobných kvetov, myslíme si, že na jarných a letných záhradných svadbách spolu s hortenziami, ružami či fréziami dodajú každej svadobnej téme nádych art deco štýlu

Kaly majú pôvod v južnej Afrike, Svazijsku a Mozambiku, pričom niektoré odrody sú také silné, že dokážu zniesť aj mráz. Ide o národný kvet Ostrova svätej Heleny, kde sa rozrástol naprieč celým územím.

Biele kaly sú symbolom čistoty, vernosti, znovuzrodenia a nevinnosti.
Ružové kaly symbolizujú obdiv a cennosť.
Purpurové kaly sú symbolom vášne a čara.
Žlté kaly symbolizujú vďačnosť.


p4

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Konvalinka na svadbe – najmenšia kráľovná jari
Pivonka na svadbe – symbol šťastného manželstva
Hortenzia na svadbe – symbol trvalej lásky
Gypsomilka - nevestin závoj
Ruža: kráľovná svadobných kvetov


p8

p7

p9

p6

p5

p3

p2

p19

p18

p17

p16

p15

p14

p13

p12

p1

p100

p10

p11

p20

Foto:
stylemepretty.com
brides.com
pinterest.com
Katarína Mikulcová | 11.12.2018, 11:00