Svadobné šaty Solo Merav: Inšpirované štýlom art déco

...a najmä ilustráciami na obálkach brazílskeho časopisu Para Todos, podľa ktorého je kolekcia pomenovaná. Časopis ilustroval José Carlos, ktorý svoje ženské postavy vykresľoval ako šťastné, liberálne, dynamické a jedinečné stvorenia, pričom zdôraznil ich ženské krivky – také, po akých každá žena túži. V tomto duchu vznikla aj kolekcia svadobných šiat, ktorá je kombináciou ženskosti a jemného dizajnu. Zapáči sa vám?
titulka

Návrhy šiat sú podľa slov dizajnérky značky eklektické a intuitívne. Merav sa od roku 1994 snaží zúžitkovať svoje vyše 20-ročné skúsenosti a prikláňa sa k sofistikovanejšiemu a elegantnejšiemu štýlu šiat. Pracuje s najkvalitnejšími materiálmi, kladie dôraz na detaily, najmä na dôkladné šitie a vyšívanie šiat.



Solo Merav: Kolekcia Para Todas 2019

Oslava jemných iskrivých textílií, dynamickej čipky v jej rôznych kombináciách a textúrach, čisté asymetrické strihy s aplikáciou kvetinových a geometrických prvkov – to je kolekcia Para Todas na rok 2019. Línia svadobných šiat zvýrazňuje na jednej strane krivky ženského tela, no na druhej strane vytvára ilúziu tajomna, ktorá je veľmi sexy. Svadobné šaty sú inšpirované dekoratívnym štýlom art déco a ilustráciami časopisu Para Todos, ktorý vychádzal v dvadsiatych rokoch 20. storočia. V duchu umeleckej tvorivosti ilustrátora Josého Carlosa sa Merav snažila navrhnúť živé a romantické svadobné šaty, v ktorých sa spájajú prvky vintage a moderného štýlu

Vďaka odvážnej čipke, tylu, šifónu, organze a zložitým detailom a výšivkám je táto kolekcia svadobných šiat skutočnou pastvou pre oči!



jacy

clarice1

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Elihav Sasson: Svadobné šaty z rodiacej sa mekky módy – Izraela
Svadobné šaty Lihi Hod: Keď rozprávka o kráse ožíva...
Značka Jesus Peiro oslavuje 30 rokov na svadobnom trhu
Halfpenny London: Trendom sú svadobné šaty s rukávmi aj bez!
Georges Hobeika: Svadobné šaty inšpirované kráľovnou kvetov - ružou


aliche_s

daniella_s1

giselle

julianna

luciana

priscilia

raqhelle_s1

venesa


Ďalšie krásne tipy na svadobné šaty nájdete vo svadobnom špeciáli online časopisu Nevesta:


Čítajte nové číslo on-line časopisu Nevesta - Special Edition!



Foto:
Solo Merav
Katarína Mikulcová | 15.1.2019, 11:00