Vázy a vázičky na svadobnom stole

Plánujete svadbu a chcete, aby bolo všetko na vašej hostine dokonalé? Ak už ste si vybrali kvety, ktoré budú tvoriť stredobod aranžmánov na stoloch, určite nepodceňujte ani výber ďalších dekorácií svadobného stola vrátane váz. Trblietavé sklo, jemná a romantická keramika, metalické kovy či rustikálne drevo? Vyberte si vázičky, ktoré krásne vyzdvihnú nádheru romantických kvetov. Inšpirujte sa!
titulka

Vázičky od výmyslu sveta

V súčasnosti sú moderné vázy z rôznych materiálov a v mnohorakých tvarových prevedeniach. Oblé, vysoké, nízke, v tvare valca alebo dizajnové so štruktúrovaným povrchom. Medzi obľúbené patria kovové vázy z hliníka či niklu s motívom starožitnej mosadze, striebra, zlata či medi. Práve textúrované kovové vázičky vyzerajú pôsobivo s aranžmánmi divokých lúčnych kvetov v rustikálnom štýle. 

Aj sklené či kryštálové vázy sú stále obľúbeným doplnkom svadobných stolov. Nápadito rozptyľujú svetlo a majú nádherné tvary. Hodia sa do aranžmánov so všetkými kvetmi.

Jemné pastelové farby na keramických vázach pôsobia veľmi jemne a romanticky. Existujú rôzne varianty keramických, kameninových, terakotových, hlinených či porcelánových váz. Očarujúco pôsobia napríklad krémovo biele vázičky rôznych veľkostí a tvarov v kombinácii s modrými, tyrkysovými či fialovými v jemných púdrových odtieňoch. 

Originálnou voľbou sú vázy a nádoby na kvety z dreva. Sú ideálne pre suché a hodvábne kvety, no v súčasnosti ich vnútro tvorí sklená súčasť, takže sa v nich nádherne vynímajú aj živé kvety. Drevené vázy majú moderný vzhľad a najčastejšie sú v dispozícii z bambusu, brezy či mangového dreva. Populárne sú aj vázy z kôry dreva – ich povrch sa vďaka originalite kôry líši v štruktúre, vzore aj farbe. 


p1

Svieže svadobné inšpirácie na rok 2019 nájdete v online časopise Nevesta 2/2018:


Čítajte nové číslo on-line časopisu Nevesta - Special Edition!



p2

p3

p4

p5

p6

p7



Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Najobľúbenejšie koncepty výzdoby na slovenských svadbách
Svadobné stolovanie v glamour štýle
Hortenzia na svadbe – symbol trvalej lásky
Štýlové svadobné menovky a darčeky pre hostí
Jar ožije aj na vašom svadobnom stole!



Foto:
bhldn.com
Katarína Mikulcová | 30.4.2019, 15:30