Svadobné šaty Galia Lahav 2020: Nevesta ako Alica z ríše divov

„Svet je celkom šialený, ale aj celkom krásny,“ hovorí Alica na konci svojho dobrodružstva v ríši divov. Tento výrok je nadčasový a platí aj pre módu – vlastne sa doslova premietol aj do najnovšej kolekcie Galie Lahav. Tá je inšpirovaná nádhernou fantáziou Alice v ríši divov a je nielen magická a náladová, ale aj elegantná a klasická. Galia nás zase raz presvedčila o tom, že svadobná móda nie je žiadna nuda!
titulka

Aktuálna kolekcia na rok 2019 sa nesie v duchu podmanivých detailov a záplav tylu, pričom nechýbajú ani kráľovské vlečky a nádherné výšivky. Zároveň je tak trošku odklonom od klasickej svadobnej bielej. Nápaditosť a kreativita ju zrejme neopustili ani pri tvorbe kolekcie na rok 2020... 


5

Galia Lahav: Kolekcia GALA 2020

Od roku 1865, keď bola kniha Alica z ríše divov vydaná, štýlové ženy napodobňovali kultovú hrdinku – napríklad replikami slávnej čelenky z čiernej stuhy či organizovaním čajových večierkov, na ktoré chodili oblečené ako Alica. Návrhárka Galia vysvetľuje svoj pohľad na novú kolekciu svadobných šiat takto: „Pre tých, ktorí veria, že láska je dobrodružstvo a život môže byť niekedy krásne surrealistický, je kolekcia GALA rozprávkovým štýlom, ktorý ožíva.“ Jednotlivé modely sú v odtieňoch slonovinovej či bielej strihané najčastejšie v mäkkých áčkových líniách z vyšívanej čipky. Neraz sa kde-tu trblietajú flitre a kĺže sa ľahučký skladaný tyl či hodváb. Nechýbajú ani extravagantné kúsky v podobe asymetrickej kombinézy s objemným balónikovým rukávom či krátke minišaty so sukňou ako loptička. K tomu zajačie ušká, výraz dievčatka a kulisa ako vystrihnutá z príbehu, ktorý sa kolekcia snaží „transliterovať“ do módneho umenia.

Čarovný príbeh znovu ožíva v krásnej kolekcii, ktorú určite musíte vidieť!



1

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Ikonický Jimmy Choo a jeho svadobné črievičky na rok 2019
Cucculelli Shaheen: Šaty zlatom vyšívané...
Časopis Elle o značke Alessandra Rinaudo: Toto sú najkrajšie svadobné šaty na svete!
Svadobné šaty La Petra: Inšpirované rozprávkovým pobrežím Amalfi
Eisen Stein: Svadobné šaty pre nežné dievčatko


10

11

12

2

3

4

6

7

8

9

Foto:
Galia Lahav
Katarína Mikulcová | 21.5.2019, 10:00