Viktor & Rolf: 70. roky a mužsko-ženský princíp vo svadobnej móde

Svadobné šaty Viktora & Rolfa vždy vzdávajú hold módnej histórii. Sezónu za sezónou duo spolupracuje na tvorení kolekcií, ktoré odrážajú kultové a štýlové momenty minulosti – starý hollywoodsky štýl, viktoriánsky štýl až po 70. roky minulého storočia, v ktorých si urobili zastávku tentokrát, a tak sa stali inšpiráciou na rok 2020. „V kolekcii sa prelínajú ženské a mužské motívy a pracujeme s novými textíliami, ktoré šatám dodávajú ľahkosť,“ prezradili dizajnéri v jednom rozhovore. Poďte spolu s nami na výlet v čase do zlatej éry hippies a disko štýlu.
titulka

Módny dom Viktor Viktor & Rolf neustále ukazuje expresívnu a extravagantnú silu šiat. V tomto roku nás prekvapili kolekciou šiat s ohromujúcim objemom a nápismi, ktoré lákajú pohľady už z diaľky. A použili na ne neuveriteľných 5 kilometrov tylu! Tejto návrhárskej dvojici nechýbajú nápady ani odvaha, to musíme uznať...


1a

Viktor & Rolf: Kolekcia Mariage jar/leto 2020

Čo by ste povedali na lurexovú tkaninu na svadobných šatách? Viktor a Rolf jej dali jednoznačnú zelenú a popretkávali ňou nejeden model kolekcie na rok 2020. Kým v minulých kolekciách nechýbali tylové pláštiky, v roku 2020 sa s nimi rozlúčili a dali prednosť čistejším siluetám s architektonickými detailmi. Nezapreli však svoju vášeň pre extravaganciu a šaty ozdobili obrími kvetinovými nášivkami, kryštálmi a asymetrickými sukňami. O uvoľnený vzhľad kolekcie sa postarali aj kombinézy a saténové kostýmy. A presne takéto kúsky môže nevesta využiť aj na medových týždňoch alebo rôznych milých posvadobných akciách, na ktorých si ešte chvíľu užije krásny biely „nevestovský“ vzhľad. Zreteľne sa tu ukazuje mužsko-ženský charakter svadobných prvkov, ktoré sa v kolekcii prelínajú. Lebo dnes už nezáleží na tom, či máte svadobné šaty, alebo sa oblečiete do svadobného kostýmu. Vaša ženskosť a šarm môžu zažiariť v čomkoľvek. 

Ak túžite po jedinečných svadobných šatách-nešatách, určite si nenechajte ujsť túto galériu!



1b

Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Živé kvety vo vlasoch sú stále IN!
Louboutinky pre šik nevestu!
Svadobné šaty Lillian West: Sen bohémskej nevesty
Svadobné šaty Lee Grebenau sa pýšia najkrajšími ručnými výšivkami
Najkrajšie návrhy svadobných šiat legendárneho Karla Lagerfelda


1c

1

10

11

12

13

14

15

2

3

4

5

6

7

8

9

Foto:
Viktor & Rolf
Katarína Mikulcová  | 12.8.2019, 12:00