Koniec uniformite pakistanských žien: Nech žije krása svadobných súprav!

Takto znie heslo, ktorým sa už od vzniku svojej značky Sahroo riadila mladá návrhárka Sarah Abbasi. Tá totiž vyrastala medzi Chicagom a Pakistanom a myšlienka modernizácie šatníka tunajších žien sa jej bytostne dotýkala. Ona totiž verí v krásu odievania, no zároveň prispieva aj ku krajšej planéte. Ako? Dozviete sa v článku o naozaj inšpirujúcej žene a jej fascinujúcej tvorbe.
titulka

Malá módna revolúcia

Značku Sahroo založila Sarah v roku 2018 v New Yorku inšpirovaná ľahkosťou a eleganciou dvoj- a viacdielnych súprav oblečenia, ktoré sa často nosia na subkontinente. Sarah tento spôsob obliekania hravo reprodukuje pomocou luxusných textílií, umeleckých techník a zasnenej a romantickej farebnej palety. Momentálne uviedla na trh svoj svadobný debut – kolekciu svadobných šiat, ktoré predstavujú zvrat v zaužívanej uniformite pakistanských žien. Všetky ženy predsa túžia byť v deň svojej svadby nádherné.


1

Sahroo: Kolekcia na rok 2020

Sarah pôvodne vôbec nemala v úmysle vytvoriť svadobnú kolekciu, no jej talent a láska k slonovinovej farbe v nej prebudili tvorivého ducha. A tak vznikli elegantné svadobné súpravy, pozostávajúce zo saka a nohavíc, tuniky a širokých nohavíc či dlhej sukne a blúzky. Tento štýl obliekania je základom šatníka pakistanských žien, takže Sarah presne vedela, ako ich ušiť, pretože ich tvorbu videla priamo v dielni svojej tety. Aby ponechala fádnosť bokom, vytvorila lemy z pierok, koráliky, ručne zdobené kaftany, hodvábne kostýmy, zefektívnila siluetu nevesty, pohrala sa so strihom rukávov a zvolila cigaretový strih nohavíc. Pôvodný nesvadobný plán sa teda razom zmenil na nádhernú svadobnú realitu, pretože jej šaty si zamilovalo mnoho neviest. Sarah stavila na modernú flexibilitu, ktorá je v súčasnosti medzi nevestami čoraz obľúbenejšia. Zároveň sa od začiatku snaží aj o ekologický prístup, a preto hotové šaty balí iba do recyklovateľných materiálov, pričom z každej objednávky venuje výťažok spoločnosti One Tree Planted, ktorá z nej vysadí 5 stromčekov. Obdivuhodná práca, nemyslíte? Myšlienku recyklácie však mala Sarah na mysli aj pri navrhovaní svadobných modelov. Uvažovala totiž, že jednotlivé kúsky zo svadobnej súpravy môžu nevesty nosiť aj po svadbe, a tak predĺžia ich životnosť

Téma udržateľnosti zasahuje aj svadobnú módu. Veď nie je pravidlom, že svadobné šaty musíme mať oblečené iba raz...




Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Návrhárka Hayley Paige je zasnúbená! Navrhne si svoje svadobné šaty?
Svadobné šaty Isabelle Armstrong: Inšpirované glam lookom 70. rokov
Viktor & Rolf: 70. roky a mužsko-ženský princíp vo svadobnej móde
Svadobné šaty Monique Lhuillier inšpirované bujnými talianskymi záhradami
Svadobné šaty Anne Barge v oáze modrého zátišia










3
















Foto:
sahroo.com
Katarína Mikulcová | 13.9.2019, 13:00