Líčenie robí zázraky. Teda, ak viete, ako na to :)

Ráno vstanete a tešíte sa na šálku kávy. Horúcu sprchu. Potom je treba postarať sa o pokožku... Najprv čistenie, sérum a hydratácia. Následne make-up. Ak naša pleť žiari zdravím, je radosť, vedieť pozdvihnúť jej pôvab. Naše nedokonalosti zas dokážeme ľahko potlačiť šikovnými prípravkami a tipmi na ich používanie...
titulka_marilezhavaegz7w1zhybuunsplash
Svadobný deň bude pre vás dňom veľmi výnimočným. Budete chcieť vyzerať krásne a rovnako sa tak budete cítiť. Líčenie vo svadobný deň sa od toho každodenného odlišuje, no niektoré princípy ostávajú rovnaké. Vybrali sme pre vás 5 typov výrobkov, pri ktorých použití treba dávať veľký pozor, aby ste neprekročili mieru. Len v prípade správneho množstva či postupu dosiahnete želaný optimálny efekt:



1. Make-up

Často môžeme vidieť, že aj slávne osobnosti sa na verejnosti objavia v "maske" hustej vrstvy make-upu, čo nevyzerá pekne. Nájsť presne svoje dokonalé krytie nie je ľahké, ale dodržaním niekoľkých tipov to zvládnete. Predovšetkým myslite na to, aký máte typ pleti. Zmiešaná a mastná pokožka vyžaduje zmatňujúce textúry. V prípade suchej pleti venujte pozornosť hydratačným konzistenciám, ktoré dodávajú atraktívny lesk. Odtieň si zvoľte podľa podtónu pleti (príliš tmavý alebo príliš svetlý odtieň dáva neprirodzený výsledok). Nepoužívajte make-up na získanie efektu opálenia, na to sú určené bronzery.

makeup.sk




2. Samoopaľovacie výrobky

Krásna, opálená pokožka nepochybne dodáva výrazu pikantnosť. Ako však neprekročiť hranicu medzi zvodnou levicou a škvrnitým leopardom? Pamätajte na jednoduché pravidlo: sprcha – zvlhčovač – samoopaľovací krém. Tieto tri kroky vám zabezpečia atraktívny bronzový odtieň pleti. Začnite s peelingom, aby ste odstránili všetky nečistoty nazbierané v priebehu dňa, potom naneste zvlhčovač. Na úplne suché telo naneste samoopaľovací krém smerom zdola nahor. Pamätajte, že tento výrobok by sa nemal používať viac ako raz týždenne. Môže spôsobiť suchosť, odlupovanie a podráždenie pokožky. A nech je kvapka leta vždy s vami!




3. Matný rúž

Ak sa chcete cítiť krásne, tak jedným zo skvelých nápadov je namaľovať si pery! Vďaka sestrám Kardashianovým sa matný rúž pevne a natrvalo usadil v arzenáli krásy každej ženy. Dodáva perám zamatový efekt a zvodný objem. Ak zvolíte pre vás ten správny odtieň a dáte si záležať na spôsobe nanášania rúžu, nemôžete nič pokaziť. Pozor: pred nalíčením odstráňte odumreté častice pokožky jemným peelingom a potom si pery zvlhčte organickým balzamom. Ďalej si nakreslite kontúru pier kontúrovacou ceruzkou a naneste rúž. Na získanie plného objemu pier sú vhodnejšie nude odtiene. Červené rúže pristanú každej, ale len v prípade minimálneho líčenia očí. Na dosiahnutie sexi vzhľadu si odvážne dámy vyberajú výrazné krikľavé tóny. Elegantný výraz zase krásne podčiarknu bordové, vínové a sýte hnedé odtiene.




4. Umelé mihalnice

Asi každá z nás si aspoň raz lepila umelé mihalnice. Maximálne zvýrazňujú pohľad a pridávajú mu dramatickosť. Tento výsledok je možné dosiahnuť iba použitím správnej techniky. Najprv si vyberte kvalitné lepidlo, najlepšie čierne. Nalepené zväzky vždy maskujte ceruzkou. Umelé mihalnice používajte vtedy, kedy je to vhodné. Dokonale doplnia večerné líčenie vhodné do divadla, na ples a, samozrejme, na svadbu. Počas dňa radšej používajte objemovú maskaru. 


makeup.sk


5. Kontúrovanie: menej je viac!

Práve tento princíp je kľúčom k úspechu. Vyhýbajte sa ostrým prechodom medzi rôznymi odtieňmi výrobkov, vyzerá to totiž neprirodzene. Vyberte si bronzer o jeden a pol odtieňa tmavší, ako je tón vašej pleti a na zvýraznenie želaných oblastí použite rozjasňovač. Nezbúdajte, že prípravkami chcete podčiarknuť vaše črty, nie ich "premaľovať".  


makeup.sk




Foto titulka:
Unsplash
Foto v článku:
makeup.sk a Unsplash
PR/ makeup.sk | 30.11.2020, 10:00