Menu na svadbu monackého princa, ktorá je naplánovaná na 2. júla, bude pripravovať oceňovaný šéfkuchár Alan Ducasse. „Rozhodli sme sa urobiť niečo tradičné, miestne a etnické,“ povedal agentúre Associated Press francúzsky kuchár žijúci v Monaku. „Princ Albert má veľký záujem ochrániť Stredozemné more, jeho faunu a flóru. Je to niečo ako posadnutosť.“
V menu teda budú pomiešané chute, vône a farby Stredozemného mora – čerstvé ryby, zelenina zo záhrady a ovocie ako dezert. Ducasse sa priznal, že má trochu obavy pred prípravou trojchodového menu pre kráľovský pár a viac ako päťsto svadobných hostí. „Varil som už množstvo jedál pre galavečere, ale nikdy nie oficiálne menu pre hlavu štátu. Bude to pre mňa premiéra,“ zdôveril sa šéfkuchár médiám. Albert a Charlene však už mali možnosť ochutnať Ducassovo umenie. Varil pre nich v monackom veľvyslanectve v Paríži a očividne im chutilo.
Foto: People (Na fotke sú Charlene s Albertom a šéfkuchár Alan Ducasse.)